ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Να αντιμετωπιστούν όλοι οι παράνομοι μηχανισμοί

ΔΗΜΑΡ: Να αντιμετωπιστούν όλοι οι παράνομοι μηχανισμοί

«Σήμερα χρειάζεται με αποφασιστικό τρόπο να αντιμετωπιστούν όλοι οι παράνομοι μηχανισμοί, που υπονομεύουν τη δημοκρατική νομιμότητα και επιθυμούν να γυρίσουν τη χώρα σε σκοτεινές περιόδους. Καμία ανοχή. Καμία ταλάντευση!», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή της σχετική με τη δικαστική εξέλιξη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι όσο προχωρά η διερεύνηση για τη δράση της Χρυσής Αυγής, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καταγράφουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, αλλά και τη διασύνδεσή της με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς.

Σχολιάζει, επίσης, τις πληροφορίες ότι ενδέχεται να εμπλέκονται και ένστολοι τονίζοντας: «Την ίδια ώρα δημοσιοποιούνται στοιχεία για παραστρατιωτικές, αντιδημοκρατικές κινήσεις εφέδρων, αποστράτων, «ομάδων πολιτοφυλακής», που ανοιχτά στρέφονται ενάντια στη Συνταγματική και Δημοκρατική ομαλότητα». Ήδη, πριν ένα χρόνο η ΔΗΜΑΡ, με σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, είχε φέρει το θέμα των ταγμάτων εθνοφυλακής, τονίζεται στην ανακοίνωση.