ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «ψυχογράφημα» των βουλευτών της Χ.Α. από Καλαντζή-Πιπιλή

Το «ψυχογράφημα» των βουλευτών της Χ.Α. από Καλαντζή-Πιπιλή

Φαίνεται πως η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής απασχολούσε καιρό του βουλευτές της ΝΔ και έτσι μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας και τις πρώτες προφυλακίσεις, προχώρησαν σε ...«ψυχογράφημα» της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που πλέον έχει χαρακτηριστεί από τη Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση.

«Ιατρική η εξήγηση της αλλαγής συμπεριφοράς του Ηλία Κασιδιάρη», τόνισε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Καλαντζής

«Θέλω να έχετε στο μυαλό σας την εικόνα του κ. Κασιδιάρη και την εικόνα τη χθεσινή. Τίποτε άλλο. Εγώ την εξηγώ ιατρικά, επειδή είμαι φαρμακοποιός, αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Έχει εξήγηση ιατρική, αλλά δεν κάνει. Πολιτική εξήγηση γιατί να έχει, όταν βγήκε έξω εν εξάλλω καταστάσει και έκανε αυτά που έκανε;».

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Κασιδιάρης είχε κάνει χρήση ουσιών, ο κ. Καλαντζής είπε «όχι, σε καμία περίπτωση (δεν είχε κάνει χρήση ουσιών). Σε στερητική αντίδραση, κατάσταση μπορεί να ήταν. Προσπαθώ να εξηγήσω μερικά πράγματα, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη από τη διάγνωση. Όπως ξέρετε, οι καλοί γιατροί παλιά κοιτούσαν την όψη. Καλή όψη έλεγαν, αγαθή όψη. Και κάποιοι καλοί γιατροί έλεγαν ότι εάν θεραπεύσεις το ψυχικό αίτιο, θεραπεύεις και την ασθένεια».

Πιπιλή: Πορτιέρηδες σε μπουζουκομάγαζα οι βουλευτές της Χ.Α.

«Τους έβλεπα να χαριεντίζονται με τον Παππά και ήθελα να γίνω η Κασιδιάρω εγώ», δηλώνει η βουλευτής της ΝΔ για τη στάση συναδέλφων της απέναντι στη Χ.Α.

«Συγγνώμη, αλλά ο Κασιδιάρης μένει με τον μπαμπά του ακόμα;» ρωτάει. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή επέρριψε ευθύνες και στους Έλληνες ψηφοφόρους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μια μεγάλη κατηγορία ψηφοφόρων -και γι' αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να τους νταντεύουμε τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί- ήξεραν πολύ καλά τι ψήφισαν, γιατί είναι κομμάτι αυτής της καταγώγιας συμπεριφοράς».

«Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο: αυτά τα φασιστοειδή ενυπάρχουν και δεν είναι ανάγκη να είναι ναζιστές, χουντικοί, φασίστες ή άνθρωποι της νύχτας και παραβατικοί. Υπάρχουν στην Ελλάδα σε ένα ποσοστό 3% ή 4%, όπως και σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Υπάρχουν αυτοί οι βαμμένοι ακροδεξιοί φασίστες. Αλλά στην Ευρώπη, επειδή υπάρχει ο νόμος ότι δεν μπορείς να μιλήσεις για το ναζισμό, κρύβονται» είπε η Φωτεινή Πιπιλή.

Η κυρία Πιπιλή, έχοντας και η ίδια «στοχοποιηθεί», εντός της αίθουσας της Ολομέλειας, από βουλευτές της ΧΑ, πρότεινε ως τρόπο αντιμετώπισης τον εξής: «Εμείς, εδώ, πρέπει να συνεννοηθούμε όλα τα κόμματα και είχα κάνει κάτι που δεν το είχα διαφημίσει: με το που ανέβαινε στο βήμα βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δεν καταδεχόμουν να τον ακούσω. Έπαιρνα την τσαντούλα, έφευγα, πήγαινα στο καφενείο και μόλις τελείωνε, επέστρεφα. Αν το κάνουμε όλοι... όταν ανεβαίνουν οι χρυσοκασιδιάρηδες στο βήμα. Τι πιο απλό να τον αγνοήσεις και να πας στο καφενείο; Αλλά να το κάνει όλη η Βουλή!».

Όσο για τη στάση συναδέλφων της από άλλα κόμματα, η βουλευτής της ΝΔ δεν δίστασε να την «καυτηριάσει» εξίσου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χαριεντίζονταν (στο καφενείο της Βουλής) όμως, δυστυχώς, βουλευτές και αξιωματούχοι όλων των κομμάτων, ιδίως με τον (προφυλακισμένο) Παππά, επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήθεν. Πολλάκις. Και μου ερχόταν να τους πλακώσω εγώ στα χαστούκια. Να γίνω η Κασιδιάρω εγώ, με την έννοια ότι δεν μπορείς να χαριεντίζεσαι, κύριέ μου, με τον φασίστα. Κάπνιζαν μαζί. Αγκαλίτσα. Δεν ξέρω αν έπιναν, αλλά συνήθως 11 το πρωί που είναι οι επιτροπές, δεν πίνει κανείς».

Και συνέχισε: «Αλλά για μένα είπε ο Κασιδιάρης «κάτσε κάτω, μωρή πιωμένη» και είδατε τι έγινε. Και είπα από μέσα μου: καλά, 11 το πρωί, αυτός είναι ανώμαλος! Ακόμη και να είχα πιει... 11 το πρωί; Μήπως ήταν αυτός πιωμένος; Αλλά τα αναβολικά -με την αθλητική έννοια- σου καίνε το κεφάλι. Στα κεφάλια επηρεάζουν, το έχετε ακούσει;».

Σε φανερά σκωπτικό ύφος, μάλιστα, σχολίασε: «Συγνώμη, αλλά ο Κασιδιάρης μένει με τον μπαμπά του ακόμα; Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε, αφού τον ξύπνησε ο μπαμπάς του και μένει με αυτόν...».

«Α, δεν του φτάνει η (βουλευτική) αποζημίωση να βρει σπίτι» συνέχισε. «Γιατί είπαν στον ανακριτή ότι είναι αντισυστημικοί και ότι το κόμμα παίρνει το 20% της αποζημίωσης και το 80% τους μένει. Καλά, ποιους δουλεύουν;».

«Αυτοί οι άνθρωποι, έτσι και ανοίξει κάποιος τα βιογραφικά τους, θα καταλάβει ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών πολλοί ψηφοφόροι, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες που για παράδειγμα επέλεξαν εκείνον τον ξεμαλλιάρη που τον λέω εγώ -άλλοι τον λένε Καραϊσκάκη και άλλοι Κολοκοτρώνη- και δηλώνει, ρε παιδιά, στο επάγγελμα «άνεργος ηλεκτρολόγος!». Δηλαδή, στο χωριό του, το Αγρίνιο, δεν τον ήξεραν τι ήταν; Δεν ήξεραν τι είναι αυτό το πράμα και πήγαν και το ψήφισαν; Ο άλλος ήταν στην Εύβοια ταξιτζής και πορτιέρης σε μπουζουκομάγαζο της νύχτας. Έλεος! Οι περισσότεροι τους βλέπαμε στη Βουλή. Είναι σαν τους πορτιέρηδες στα τελευταία μπουζουκομάγαζα που έχουν απομείνει στις εθνικές οδούς. Τι άλλο έπρεπε να δουν;», κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Κασιδιάρης: Οι προφυλακίσεις είναι άδικες (Βίντεο)

Απίστευτη ατάκα Κασιδιάρη για την επίθεση στον εικονολήπτη (vid)

Ζαρούλια: Ο άντρας μου τους ξεβράκωσε (video)

Η επίθεση στο Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή

Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

«Συνελήφθη ψευδόμενος ο Μιχαλολιάκος»

ΤΩΡΑ: Η μεταγωγή του προφυλακιστέου Χρήστου Παππά στη ΓΑΔΑ (vid)

Στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος και Λαγός