ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Στυλιανίδη για Οικονομία και Χρυσή Αυγή

Αιχμές Στυλιανίδη για Οικονομία και Χρυσή Αυγή

Κριτική στην κυβέρνηση για το χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής και την οικονομική πολιτική άφησε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης με συνέντευξη του στο περιοδικό Επίκαιρα.

Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζει ότι «αναμφισβήτητα η κυβέρνηση έδειξε πυγμή και αποφασιστικότητα» στην αντιμετώπιση της Χ.Α, πρόσθεσε ωστόσο πως θα ήταν πλήρως ικανοποιημένος για την ωριμότητα της Δημοκρατίας μας όταν αστυνομία και δικαιοσύνη μπορούν επιτέλους να κινούνται αυτεπάγγελτα, με όπλο την εμπιστοσύνη των πολιτών που είναι ούτως ή άλλως ισχυρή, χωρίς να σπιλώνονται».

Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την άποψη ότι δεν αρκεί η ποινική αντιμετώπιση, αλλά χρειάζεται πολιτική αποδόμηση.

«Μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα, η ΝΔ, η παράταξη που εδραίωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, έχει εθνικό χρέος μαζί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να συνάψει ένα εθνικό μέτωπο κατά της φασιστικής ακροδεξιάς και των πρακτικών της», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, παίρνοντας αποστάσεις από τη θεωρία των δύο άκρων που υποστηρίζουν ορισμένα στελέχη της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως «Έχουμε χρέος να διαπραγματευτούμε εκ νέου με τους συμμάχους μας μια πολιτική στροφή στην πραγματική οικονομία, στην ενίσχυση της ρευστότητας, στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ενδυνάμωση μιας νέας κοινωνικής πολιτικής».

Ο κ.Στυλιανίδης υποστηρίζει μάλιστα ότι «ζούμε μία νέα Γιάλτα», καθώς όπως λέει: «Η Ελλάδα στα χρόνια της ύφεσης έχει μεταβληθεί σε πεδίο διεθνούς ανταγωνισμού και αντιπαραθέσεων, πίσω από τις οποίες δεν κρύβονται οπωσδήποτε κράτη, όπως παλιά, αλλά και πολυεθνικές εταιρείες ισχυρότερες από τα κράτη».