ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα πει ο Α. Σαμαράς στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Τι θα πει ο Α. Σαμαράς στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Η πολιτική επικαιρότητα αλλά και οι ριζικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, θα βρεθούν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Έπειτα από έναν ευρύ προσυνεδριακό διάλογο, μια διαδικτυακή διαβούλευση και αλλεπάλληλες επαφές του Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου με στελέχη από όλη την Ελλάδα, αναμένεται να κατατεθεί το νέο μοντέλο οργάνωσης του κόμματος.

Η πρόταση θα συζητηθεί νωρίτερα στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, η οποία αναμένεται να εισηγηθεί την ψήφιση της στα 670 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τη λεωφόρο Συγγρού, στη ΝΔ θέλουν να ξεμπερδέψουν με τους κατά τόπους "παράγοντες", καταργώντας όλες τις ex officio θέσεις και ανοίγοντας το παιχνίδι σε καταξιωμένους ανθρώπους από τις τοπικές κοινωνίες και την αγορά.

Η σημερινή ομιλία του Α. Σαμαρά αποτελεί την πρώτη του σε κομματικό ακροατήριο ύστερα από τις ραγδαίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.

Θεωρείται βέβαιο ότι μεγάλο μέρος της τοποθέτησής του θα το αφιερώσει στην εξάρθρωση του ναζιστικού αυτού μορφώματος και αναμένεται να επαναβεβαιώσει την απόφασή του να βοηθήσει έτσι ώστε οι έρευνες σε δικαστικό και αστυνομικό επίπεδο να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει ότι πρόκειται για μια εγκληματική-παραστρατιωτική οργάνωση και θα υπενθυμίσει ότι ο ίδιος πριν από τις εκλογές του 2012 είχε χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή ως «ναζιστικό μόρφωμα».