ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκπληξη Μητσοτάκη για την υπόσχεση Τσίπρα στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Έκπληξη Μητσοτάκη για την υπόσχεση Τσίπρα στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Την «έκπληξή» του εκφράζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχετικά με την υπόσχεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, απευθυνόμενος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ, ότι θα αποκαταστήσει όσους και όσες πέτυχαν στους διαγωνισμούς 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσθέτει ότι στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», που συζητείται από χθες στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή, υπάρχει πρόβλεψη στο άρθρο 20 για την πρόσληψη των επιτυχόντων «των προκηρυχθέντων από το ΑΣΕΠ διαγωνισμών με τις προκηρύξεις 8Κ/2008 και 9Κ/2008».

Με την ευκαιρία το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλεί τον κ. Τσίπρα «να δείξει θετική στάση και σε άλλες αυτονόητες αλλαγές στο δημόσιο τομέα που εισάγονται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση του προγράμματος «Διαύγεια», η κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας (για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών), η ενίσχυση των γονικών αδειών, η κατά προτεραιότητα μετάταξη πολυτέκνων υπαλλήλων και η επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας».

Διαβάστε επίσης:

Υπέρ ενός αναβαθμισμένου συστήματος ασφάλισης τάχθηκε ο Α.Τσίπρας