ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαίζουν χιλιάδες επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαίζουν χιλιάδες επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές Στρατούλη και Μητρόπουλο να καταγγέλλουν συνεχείς αναβολές στη διαδικασία προσλήψεων χιλιάδων επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

«Με ποιον τρόπο ακριβώς θα αναβαθμιστεί ο δημόσιος τομέας, όταν χιλιάδες επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ εξακολουθούν να παραμένουν για μεγάλο διάστημα -πολλές φορές για περισσότερο από τρία ή τέσσερα χρόνια- αδιόριστοι;», διερωτούνται οι βουλευτές.

Παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι συνεπής στον σχεδιασμό της για «την πλήρη την πλήρη αποδιάρθρωση του δημοσίου και τη συρρίκνωσή του στο ελάχιστο δυνατό» προβαίνει σε μια πρακτική «συνεχόμενων αναβολών στη διαδικασία των προσλήψεων».

Σύμφωνα με τους κ. Στρατούλη και Μητρόπουλο, η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση» συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρουν, «την αναστολή διορισμού που έγινε το 2010 (άρθρο 10 του ν. 3833/2010) και ανέφερε ότι οι διορισμοί θα γίνουν σταδιακά από το 2011 έως το 2013, ακολούθησε η κοινή εγκύκλιος ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ με αριθμό ΔΙΠΠ/Φ.2.9/29/22433/20-10-2010 που όριζε ότι οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ έπρεπε όλοι να διοριστούν μέχρι το 2013, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε. Ακολούθησαν το "μεσοπρόθεσμο", όπου το 2013 έγινε 2015 και τώρα με το "Νέο Μεσοπρόθεσμο" μεταβαίνουμε στο 2016».

Τέλος, οι δύο βουλευτές καταλογίζουν στο κράτος πως «συνεχίζει να εμπαίζει και να τιμωρεί συστηματικά όσους ακολούθησαν τη νόμιμη οδό του ΑΣΕΠ για διορισμό στον δημόσιο τομέα».