ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας εκφράζει την Ελλάδα του χθες (vid)

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας εκφράζει την Ελλάδα του χθες (vid)

«Ο προϋπολογισμός θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Τσίπρας εκφράζει την Ελλάδα του χθες, είπε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μη βγει η χώρα από το μνημόνιο.

«Για να διώξει ο κ. Τσίπρας την τρόικα πρέπει να την βρει εδώ και για να ακυρώσει το μνημόνιο πρέπει να ισχύει» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Έχουν μετατρέψει την αγωνία των Ελλήνων σε μικροπολιτικό πανηγύρι, με την οσμή της εξουσίας» τόνισε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κύριε Τσίπρα είστε καθηλωμένοι σε μεσαία ποσοστά» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας την κριτική στα όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βενιζέλος τον κατηγόρησε ότι τώρα που φτάσαμε σε αποτελέσματα χειροπιαστά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να ακυρώσουμε τα επιτεύγματα και να γυρίσουμε όχι στην κατάσταση που ήμασταν το 2010, αλλά στο 2008 και πίσω.

«Καμία αίσθηση ευθύνης από την πλευρά της αντιπολίτευσης, γιατί έχουν καλομάθει, γιατί κάποιοι άλλοι λαμβάνουν ιστορικά δυσανάλογο πολιτικό κόστος και άλλοι λειτουργούν ως καλικάτζαροι», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Προϋπολογισμός τελικής εξόδου

«Χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού υπάρχει αποτέλεσμα. Ο προϋπολογισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ο φτωχός πολίτης, τώρα που θα αρχίσει να βλέπει το αντάλλαγμα των προσπαθειών του, χάρη στο πρωτογενές πλεόνασμα, θα καταλάβει πολύ καλά τι σημαίνει πραγματικό πλεόνασμα, που επηρεάζει τη ζωή του και τον βοηθάει», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος.

«O Προϋπολογισμός έχει πολύ μεγάλη σημασία», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Είναι ο Προϋπολογισμός τελικής εξόδου από την κρίση και το Μνημόνιο, ο Προϋπολογισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο Προϋπολογισμός της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας» επισήμανε, προσθέτοντας πως «θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους».

Παράλληλα, διευκρίνισε πως «δεν μπορεί να είναι εικονικός αφού περνάει από αυστηρό έλεγχο της Ε.Ε.».