ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κακλαμάνη - Χρυσοχοϊδη για την τροπολογία του ΤΕΕ

Κόντρα Κακλαμάνη - Χρυσοχοϊδη για την τροπολογία του ΤΕΕ

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης για τις διατάξεις που αφορούν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων.

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις «σκάνδαλο» κατηγόρησε τον υπουργό για απρέπειες και τον συμβούλευσε: «Μην χτυπάτε ποτέ την γροθιά εκεί που νομίζετε ότι εύκολα μπορεί να υποχωρήσει το αντικείμενο».

Η ένταση μεταξύ των δύο αντρών συνεχίστηκε και έξω από την αίθουσα της Βουλής όταν ο κ. Κακλαμάνης είπε απευθυνόμενος στον κ. Χρυσοχοϊδη, βλέποντας τον να συνομιλεί με κοινοβουλευτικούς συντάκτες: «Έτσι και δω στα δελτία ειδήσεων να λες κάτι για εμένα, να ξέρεις ότι θα βγάλω δήλωση».

xrisoxoidis pasok84-thumb-large

Από την πλευρά του ο υπουργός μίλησε για κλαδικά συμφέροντα που πιέζουν ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές «που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον» και πρόσθεσε «κουβεντιάζουμε για τα αυτονόητα και τα ονομάζουμε και σκάνδαλα. Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν εδώ. Είναι απαράδεκτο να ακούγονται αυτά εδώ μέσα».

Η φράση αυτή του υπουργού πυροδότησε την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής ο οποίος είπε στον κ. Χρυσοχοϊδη: «Να βουτάς την γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσεις. Είναι ντροπή. Αυτές οι διατάξεις έχουν δοθεί από μανδαρίνους του υπουργείου. Τις είχε φέρει και ο κ. Βορίδης όταν είχε το υπουργείο και προς τιμήν του τις απέσυρε».