ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στους Ελβετούς εισαγγελείς καταθέτει ο Τσοχατζόπουλος

Στους Ελβετούς εισαγγελείς καταθέτει ο Τσοχατζόπουλος

Από Ελβετούς εισαγγελείς της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας εξετάζεται σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Μία μέρα μετά την κατάθεση του εξάδελφού του Νίκου Ζήγρα, ο πρώην Υπουργός Άμυνας εξετάζεται από τους Ελβετούς εισαγγελείς, στο πλαίσιο αιτήματος δικαστικής συνδρομής που εστάλη από τις ελβετικές αρχές στις 17 Απριλίου 2013.

Το αίτημα αφορά σε έρευνα των ελβετικών αρχών για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με εμπλοκή εννέα προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι οι Τσοχατζόπουλος, Σταμάτη, η αδελφή της πρώην συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά και έλληνας υπάλληλος του ελβετικού υποκαταστήματος της Morgan Stanley.

Κατά την εξέτασή του, ο Νίκος Ζήγρας ζήτησε από το ελβετικό κράτος «να επιστρέψει άμεσα στον ελληνικό λαό τα κλεμμένα χρήματα και να παύσει τις υποκριτικές διώξεις και ανακρίσεις για να έχει δικαιολογία να παρακρατεί τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό χρήματα».

Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Ζήγρα Στέλιο Γκαρίπη, η απάντηση των Ελβετών στο αίτημα του κατηγορουμένου ήταν πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης προς τον Ελβετό ομόλογό του και αν κριθεί πως οι ελληνικές αρχές συνέδραμαν ουσιαστικά τις ελβετικές, τότε να δοθούν τα μισά από τα μαύρα χρήματα.