Επαφές Κουτσούμπα στην Κούβα

Επαφές Κουτσούμπα στην Κούβα

Η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που βρίσκεται στην Κούβα, προσκεκλημένη του ΚΚ Κούβας συνέχισε και σήμερα τις επαφές στην Αβάνα.

Σήμερα συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας με τον Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ Καβρέρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, στη διάρκεια της οποίας έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δυο χώρες και για διεθνή ζητήματα.

Νωρίτερα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, αρμόδιο για ζητήματα Λατινικής Αμερικής, Χόρχε Αρίας. Επίσης έγινε συνάντηση με μέλη της Διαρκούς Επιτροπής για την προώθηση και εφαρμογή των κατευθύνσεων της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του Κόμματος και της Επανάστασης, που αποφάσισε το τελευταίο 6ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και ο Δημήτρης Καραγιάννης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη», επισκέφτηκε ακόμα τη Λατινοαμερικάνικη Σχολή Ιατρικής, ενώ αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Κουβανικό Ινστιτούτο για τη Φιλία των Λαών. Η αντιπροσωπεία θα συνεχίσει και αύριο τις συναντήσεις με στελέχη του ΚΚ Κούβας.