ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόρτα» σε Βενιζέλο από Τσίπρα

«Πόρτα» σε Βενιζέλο από Τσίπρα

Διατεθειμένος να αποδεχτεί πρόσκληση συνάντησης από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ωστόσο τους δικούς του όρους.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι ενδεχόμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει μόνο με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, χωρίς την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, μια τριμερής συνάντηση - και με τον υπουργό Εξωτερικών - θα έδινε «μια στρεβλή εντύπωση συνάντησης των τριών κομμάτων».

«Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με τα θέματα που θα θέσει ο κ. Τσίπρας στον Αντώνη Σαμαρά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Η ατζέντα της συνάντησης πρέπει να είναι ανοιχτή. Θα μιλήσουμε και για τα θέματα της οικονομίας, θα πούμε καθαρά αυτό που πιστεύουμε», ξεκαθαρίζοντας ότι στο θέμα του χρέους και της εξόδου από την κρίση, δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση με μνημονιακή στρατηγική.

Σχετικές ειδήσεις