ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές το Δεκέμβρη εισηγούνται στον Σαμαρά!

Εκλογές το Δεκέμβρη εισηγούνται στον Σαμαρά!

Τα κυβερνητικά αδιέξοδα και η προσπάθεια εγκλωβισμού του Τσίπρα.

Ξαφνικά (;) οι εξελίξεις άρχισαν να παίρνουν πάλι ρυθμούς ραγδαίους, λόγω της εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Σαμαράς και Βενιζέλος, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του newsbomb.gr, στη συνάντησή τους κατέληξαν στην εκτίμηση ότι αν αποδεχτούν όλες τις απαιτήσεις της τρόικας, τότε «τελειώνουν»!

Βεβαίως είναι διατεθειμένοι να κάνουν υποχωρήσεις, παρά τους λεονταρισμούς ότι... δεν κάνουν πίσω σε τίποτα. Θα αποδεχτούν τους όρους και για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και για το λοκ-άουτ και για αλλαγές στο ασφαλιστικό και για ακόμα μεγαλύτερη απελευθέρωση των απολύσεων και για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Αλλά θέλουν να μείνουν εκεί (!) και να εμφανίσουν την τυχόν συμφωνία ως... επιτυχία της «αδιάλλακτης» στάσης τους.

Από κει και πάρα, κι επειδή η τρόικα λειτουργεί με τη λογική του «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» κι επειδή είναι έτσι κι αλλιώς εκρηκτική η κατάσταση στο εσωτερικό των Κ.Ο. και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν να το παίξουν ανυποχώρητοι.

Σε μια τέτοια περίπτωση ίσως οι εξελίξεις να τρέξουν με ρυθμούς ανεξέλεγκτους.

Ήδη αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ο Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε εισηγήσεις ακόμα και να αναλάβει πρωτοβουλία για πρόωρες εκλογές ως το τέλος του χρόνου!

Σε μια τέτοια περίπτωση - κατά τις εισηγήσεις αυτές - θα εμφανιστεί ως... μαχητής κατά των παράλογων απαιτήσεων της τρόικας και θα θέσει το διακύβευμα «με μένα που ξέρω να αντιστέκομαι όποτε χρειάζεται ή με τον ΣΥΡΙΖΑ που θα μας οδηγήσει στην αβεβαιότητα, ίσως και στην έξοδο απ' το ευρώ».

Θα επιχειρηματολογήσει δηλαδή ότι «αν οι τροϊκανοί λειτουργούν με αυτό τον αδιάλλακτο τρόπο, μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ίσως οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα, με ό,τι αυτό σημαίνει».

Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια εντάσσεται και η επιχείρηση εγκλωβισμού του Αλέξη Τσίπρα, μέσω των διαρροών που έγιναν απ' το Μαξίμου, περί πρόθεσης του πρωθυπουργού να του προτείνει να συναντηθούν.

Θέλει αφενός να δείξει ένα πρόσωπο συναινετικό και αφετέρου να δείξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αδιάλλακτος και δεν θέλει τη συναίνεση, αν από μια τέτοια συνάντηση (εφόσον πραγματοποιηθεί) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσει τη διαφωνία του με τις κυβερνητικές πολιτικές.
Δηλαδή με μια τέτοια εξέλιξη στρώνεται ακόμα καλύτερα (έτσι πιστεύουν...) ο δρόμος προς τις πρόωρες κάλπες.

Έχει εδώ ενδιαφέρον να προσθέσουμε, ότι παρόμοιες εισηγήσεις έχουν γίνει και στον Βαγγέλη Βενιζέλο και ίσως έτσι ερμηνεύονται και τα «ξεκατινιάσματα» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων με αφετηρία τις γνωστές δηλώσεις του Άδωνι κατά του ΠΑΣΟΚ.

Με λίγα λόγια... ξεκατινιάσματα προεκλογικά!

Σχετικές ειδήσεις