ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς–Βενιζέλος θέλουν να πετάξουν τη «βόμβα» στον Τσίπρα

Σαμαράς–Βενιζέλος θέλουν να πετάξουν τη «βόμβα» στον Τσίπρα

Τη δραματοποίηση του σκηνικού από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γκίκα Χαρδούβελη χθες, Τρίτη (18/11/2014), έχει προκαλέσει το τελεσίγραφο της τρόικας, που λήγει σήμερα, Τετάρτη (19/11/2014).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, οι κυβερνητικοί εταίροι θέλουν «να πιέσουν τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του» και με μια συνάντηση μαζί του, θεωρούν ότι θα καταφέρουν να τον εγκλωβίσουν και να του... πετάξουν τη «βόμβα» που είναι έτοιμη να εκραγεί.

Άλλωστε, από το Newsbomb είχαμε προβλέψει επ' ακριβώς αυτή την εξέλιξη με αναλυτικά ρεπορτάζ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και είχαμε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο προκειμένου δανειστές και κυβέρνηση να «στριμώξουν» τον Αλέξη Τσίπρα και να του... πετάξουν την καυτή πατάτα μιας νέας, προαποφασισμένης συμφωνίας. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Στην κυβέρνηση, αφήνουν πλέον ανοικτό, ένα ενδεχόμενο το οποίο απέκλειαν με κάθε τρόπο μέχρι πριν λίγες ημέρες, και σκέφτονται να κληθεί ο κ. Τσίπρας σε μια συνάντηση - όχι σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών- για να ενημερωθεί για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα που είναι σε κρίσιμο σημείο.

Σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση επιχειρεί βήματα προσέγγισης με την τρόικα, αναζητώντας πλέον μια συμφωνία - πακέτο για την αξιολόγηση και τη μεταμνημονιακή εποχή.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο αγκάθι είναι το δημοσιονομικό κενό (η τρόικα το τοποθετεί στα 3 δισ. ευρώ, κάτι που δεν δέχεται η κυβέρνηση), το οποίο συντηρεί και μια διελκυστίνδα για τη λήψη νέων μέτρων.

Σχετικές ειδήσεις