ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Πολλοί θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν την ατζέντα

Σκουρλέτης: Πολλοί θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν την ατζέντα

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να υπάρξει μια πιο αξιοπρεπής ήττα, γιατί για εμάς δεν θα επιτευχθεί το "180" και άρα πάμε σε εκλογές" ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "θα οργανώσει δικά της πολιτικά διλήμματα που θα αποκρύψουν το περιεχόμενο των δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές όπως και η ίδια το έχει ομολογήσει".

Τόνισε μάλιστα πως «πολλοί θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν την ατζέντα του διαλόγου. Είτε με ζητήματα που θα ξυπνήσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, είτε αξιοποιώντας δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου που είναι αναμενόμενα».

Επιπλέον, επεσήμανε πως «ο κ. Σαμαράς αποδεικνύεται εντός και εκτός χώρας ότι είναι αναξιόπιστος, λειτουργεί τυχοδιωκτικά και επιχειρεί να κοροϊδέψει τον κόσμο όπως το 2012».

Χαρακτηριστικά είπε «η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει γίνει συνώνυμο του χάους. Προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό αλλά και τους έξω. Έλεγε ότι έχει τους 180 και την ίδια στιγμή δεσμεύεται για μέτρα στο εσωτερικό. Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι η συζήτηση για τη διαπραγμάτευση και τη βιωσιμότητα του χρέους. Εναντιώνονται να ανοίξει η συζήτηση γιατί πιστεύουν ότι στέλνεται λάθος μήνυμα στις αγορές. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική».

Ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε και το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει η Χρυσή Αυγή και να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος, λέγοντας πως "θα είναι κοσμοϊστορικό γεγονός να εκλεγεί πρόεδρος με χιτλερικές ψήφους".

Οσον αφορά στον σενάριο να είναι υποψήφιος στην τρίτη ψηφοφορία, ο Φώτης Κουβέλης, διευκρίνισε πως «είναι σαφείς οι τοποθετήσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να γίνει κάτι τέτοιο».

Ενημέρωσε πως «δεν έχει καθοριστεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Κουβέλη, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία και υπάρχει μόνο η πρόσφατη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών».

Τέλος, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Δήμα, είπε πως «είναι μια στενή πολιτικά υποψηφιότητα. Ήταν αντιπρόεδρος της ΝΔ. Το δίλημμα είναι αν θα δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Μνημόνιο και Σαμαράς ή εναλλακτικό σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικές ειδήσεις