ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλική πρόσκληση για συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ στο Παρίσι πριν τις 12 Φεβρουαρίου

Γαλλική πρόσκληση για συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ στο Παρίσι πριν τις 12 Φεβρουαρίου

Πρόσκληση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, για συνάντηση στο Παρίσι πριν από τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Στεφάν Λε Φολ, «ο Πρόεδρος απηύθυνε μια πρόσκληση και στόχος είναι να βρεθεί μια ημερομηνία πριν από το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν σύμφωνα με τον Λε Φολ, το σύνολο των ζητημάτων που εγείρει η ελληνική πλευρά, όπως η ανάπτυξη και το χρέος. «Η Γαλλία είναι διατεθειμένη να συζητήσει, να διαπραγματευτεί, να εμπλακεί σε ένα διάλογο ο οποίος θα επιτρέψει να εξευρεθούν λύσεις παρά το ότι σήμερα δεν γίνονται συζητήσεις που αφορούν τη διαγραφή χρέους», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης επανέλαβε τη θέση του Φρανσουά Ολάντ για τη βάση πάνω στην οποία πρέπει να στηριχτεί η συζήτηση, «την αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού» αλλά και «την υπευθυνότητα που πρέπει να επιδεικνύουν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, κυρίως δε σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το ελληνικό κράτος».

Σχετικές ειδήσεις