ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Καθαρές κουβέντες και όχι τεχνάσματα στις διαπραγματεύσεις

Ποτάμι: Καθαρές κουβέντες και όχι τεχνάσματα στις διαπραγματεύσεις

Καθαρές κουβέντες κι όχι τεχνάσματα, απαιτούνται στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, χαιρετίζοντας μάλιστα «τις νέες δηλώσεις Βαρουφάκη- Τσακαλώτου για την αντιμετώπιση του χρέους, ως μια προσέγγιση προς τη λογική».

«Συνιστούμε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ιδιαιτέρως ενόψει των αυριανών συναντήσεων με Σόιμπλε και Ντράγκι, να κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρες τις προτάσεις του, απαλλάσσοντάς τες από τεχνάσματα χρηματοοικονομικής μηχανικής», προσθέτει.

Για το Ποτάμι, οι προτάσεις σχετικά με τα ομόλογα στο διηνεκές μπορεί να ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ στο «εσωτερικό μέτωπο», αλλά στην πράξη καθυστερούν τη συζήτηση και απομακρύνουν τη συμφωνία με τους εταίρους.

«Είναι καλό που οι «διαπραγματευτές» του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψαν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, όπως «ονομαστική περικοπή του μεγαλύτερου μέρους τους χρέους», αλλά αυτό πρέπει να γίνει ακόμη πιο σαφές», υπογραμμίζει το Ποτάμι και προτείνει ως στόχο: Σταθερά χαμηλά επιτόκια για τα διμερή δάνεια, δραστική επιμήκυνση, επαρκής περίοδος χάριτος και κυρίως μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω του 2% για να εξασφαλιστούν αναπτυξιακοί πόροι.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού καταλήγει ότι «αυτό το οποίο θα κρίνει οριστικά τη διαπραγμάτευση και το μέλλον μας, είναι ένα δικό μας εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για να αλλάξει η πατρίδα μας και όχι εύκολες υποσχέσεις για διορισμούς στο δημόσιο, ούτε αναβολή των λιγοστών επενδυτικών δραστηριοτήτων».

Σχετικές ειδήσεις