ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκλιση απόψεων Γιούνκερ-Τσίπρα για συνταξιοδοτικό και εργασιακά

Σύγκλιση απόψεων Γιούνκερ-Τσίπρα για συνταξιοδοτικό και εργασιακά

Τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και των εταίρων της πάνω στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση τέθηκαν επί ταπητος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, οι κκ Τσίπρας και Γιούνκερ συζήτησαν την ανάγκη να διαδραματίσουν οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας.

Όπως δήλωσαν από κοινού, οι εποικοδομητικές συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν στα πλαίσια του Brussels Group.

Σε καλό κλίμα η συζήτηση με τον Φρανσουά Ολάντ

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η θέληση και των δύο πλευρών για μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Σχετικές ειδήσεις