ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Ρήξη είναι η διαπραγμάτευση που κάνουμε

Φίλης: Ρήξη είναι η διαπραγμάτευση που κάνουμε

«Το μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του The Press Project, ο κ. Φίλης αναφέρθηκε σε λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες το πρώτο διάστημα της ορμής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ψευδαίσθηση ότι θα υπερίσχυε η Δημοκρατία έναντι των τελεσιγράφων. «Είχαμε λανθασμένη εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι είμαστε στη στιγμή της συμφωνίας και ότι τώρα όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να συμφωνηθούν.

«Συμβιβασμός είναι, δεν το κρύβουμε», υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαφύλαξε μερικά ζητήματα κρίσιμα στη διαπραγμάτευση.

«Δεν σχεδιάστηκε η διαπραγμάτευση με τον αποτελεσματικότερο τρόπο», επισήμανε, ενώ σχετικά με ενδεχόμενη επιλογή ρήξης με τους δανειστές είπε ότι «ρήξη είναι η διαπραγμάτευση που κάνουμε».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι ακόμα οι Θεσμοί δεν έχουν ενιαία στάση και πως «υπάρχουν ρωγμές».

Όσον αφορά στις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι είναι «οι συντάξεις, οι μισθοί, το χρέος, τα πλεονάσματα, η χρηματοδότηση από τους Θεσμούς μιας αναπτυξιακής πορείας χωρίς μνημόνια, η ψήφιση εργατικής νομοθεσίας και η δίκαιη λειτουργία - ρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος».

Σχετικές ειδήσεις