ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ με αιχμή το προσφυγικό

«Πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ με αιχμή το προσφυγικό

Το θέμα του αιτήματος της Ελλάδας για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στο Αιγαίο, σχολίασε η ΝΔ, κάνοντας λόγο για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα, με την κυβέρνηση να ανταπαντά ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση «περισσότερη σοβαρότητα».

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που παλαιότερα μεταλλάχθηκε από αντιμνημονιάκο σε μνημονιακό κόμμα, τώρα μεταλλάσσεται από αντινατοϊκό σε φιλονατοϊκό» ανέφερε χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία διαπιστώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ διακρινόταν αρχικά από «ιδεοληπτική αμηχανία» μπροστά στο πρόβλημα, η οποία «συνέβαλε στη διόγκωση του προβλήματος και τον οδήγησε στη νέα μετάλλαξή του».

«Περισσότερη σοβαρότητα» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ζητά η κυβέρνηση από τη ΝΔ

«Περισσότερη σοβαρότητα» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ζητά η κυβέρνηση από τη ΝΔ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει τί από τα δύο ισχύει:

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωσή της, ή δεν πίστευε ποτέ ότι θα υπήρχε κυβέρνηση που θα καλούσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα με Γερμανό διοικητή στο Αιγαίο, όπως ο κ. Δένδιας ανέφερε εχθές στη Βουλή;

Κατανοούμε ότι η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει να διαχειριστεί πολλές συνιστώσες, επισημαίνει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Όταν, όμως, πρόκειται για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της Χώρας θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα».

Σχετικές ειδήσεις