ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάς: Η Ελλάδα δεν έχει να ντραπεί για την Ειδομένη – Να ντρέπονται οι άλλες χώρες

Μπαλτάς: Η Ελλάδα δεν έχει να ντραπεί για την Ειδομένη – Να ντρέπονται οι άλλες χώρες

«Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, δεν προσπαθούμε να τους μαζέψουμε και να τους μαντρώσουμε», τόνισε αναφερόμενους στους πρόσφυγες ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι με το προσφυγικό πρόβλημα «παίζεται η τιμή της χώρας».

Αρνήθηκε ότι η Ειδομένη αποτελεί «ντροπή» και κάλεσε τους δημοσιογράφους να δουν πώς υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες οι κάτοικοι της Καβάλας.

«Σας καλώ να διαβάσετε τι έγινε στη Νέα Καρβάλη», είπε και τόνισε ότι η υποδοχή που έγινε εκεί έσωσε την τιμή της Ελλάδας « και διά της Ελλάδας την τιμή της ανθρωπότητας».

Αλλοίωση της δήλωσης του καταγγέλει ο Μπαλτάς

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει αλλοίωση της δήλωσης του περί «τιμητικής για την Ελλάδα εικόνα της Ειδομένης», με απομόνωση των φράσεων του, εξέδωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.

Όπως αναφέρει, δεν τον εκπλήσσει η απομόνωση φράσεων από τις δηλώσεις του. «Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εσκεμμένη αλλοίωση "παίζει" με το δράμα πονεμένων ανθρώπων στην Ειδομένη», συμπληρώνει.

Τονίζει επίσης ότι «σε αυτό το παιχνίδι κινητοποιήθηκαν ακαριαία μικροπολιτικά αντανακλαστικά από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντί άλλης απάντησης, τον προτρέπω να διαβάσει προσεκτικά ολόκληρη τη δήλωσή μου, ελπίζοντας να συναισθανθεί την αστοχία του».

Διαβάστε πως είχε σχολιάσει νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επίμαχες δηλώσεις Μπαλτά

Μητσοτάκης για Μπαλτά: Να επισκεφτεί την Ειδομένη αν θέλει να αισθανθεί «εθνικά υπερήφανος»

Σχετικές ειδήσεις