ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Εκκενώθηκε το κτήριο της Κομισιόν

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Εκκενώθηκε το κτήριο της Κομισιόν

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή

Στη σκιά της τρομοκρατίας κινείται και πάλι η Ευρώπη.

Την εκκένωση του ευρωπαϊκού κτιρίου «Lex», το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σταθμό του μετρό Μάλμπεκ, στο οποίο σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση, αποφάσισαν οι βελγικές αρχές σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για τους υπαλλήλους των υπόλοιπων ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων εκδόθηκε οδηγία εφόσον επιθυμούν να εξέλθουν των κτιρίων πεζή και σε μικρές ομάδες. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα οι ευρωυπαλληλοι είχαν λάβει οδηγίες να μείνουν εντός του κτιρίου.

Λίγο μετά τις 16:00 ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν το κτήριο της Κομισιόν προκειμένου να γίνουν εξονυχιστικές έρευνες.

Στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις του στρατού ενώ ο κόσμος δείχνει τρομαγμένος από το νέο χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης.

Οι σημαίες στο κτήριο της Κομισιόν κυματίζουν μεσίστια.

Δύο κομβικής σημασίας σιδηροδρομικοί σταθμοί των Βρυξελλών ανοίγουν στις 17:00 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση στην βελγική πρωτεύουσα, υπό δρακόντεια - ωστόσο - μέτρα ασφαλείας. Ο νότιος και ο βόρειος σιδηροδρομικός σταθμός θα φυλάσσονται από συνολικά 500 στρατιώτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Σχετικές ειδήσεις