ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκωμοσία κυβέρνησης: Αυτές είναι οι γυναίκες του νέου Υπουργικού Συμβουλίου

Ορκωμοσία κυβέρνησης: Αυτές είναι οι γυναίκες του νέου Υπουργικού Συμβουλίου

Συνολικά 49 μέλη αριθμεί η νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (04/11).

Η πλειοψηφία είναι άνδρες, ενώ άρωμα γυναίκας στο υπουργικό Συμβούλιο δίνουν 8 κυρίες.

Κάποιες από αυτές διατηρήθηκαν στη θέση τους ενώ και τρεις νέες εισόδους στο κυβερνητικό σχήμα.

upl581d8d75a3fec

Ανάμεσά τους η σπουδαία ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου στο Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και η μόλις 31 χρόνων Έφη Αχτσιόγλου που αναλαμβάνει τη δύσκολη θέση στο Υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αναλυτικά:

Η μεγάλη έκπληξη της νέας κυβέρνησης είναι η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου που αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα έρθει αντιμέτωπη με τους δανειστές.
Έχει γεννηθεί το 1985 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας.

P0uEv2x3

Κοντά της ως Αναπληρώτριες Υπουργοί θα είναι οι Ουρανία (Ράνια) Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου, που υπήρχαν και στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα.

Νέα υφυπουργός Οικονομικών ορίστηκε η βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου. Η κ. Παπανάτσιου γεννήθηκε στον Αλμυρό στις 7 Μαρτίου 1960. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Είναι οικονομολόγος, εργάστηκε ως προϊστάμενη λογιστηρίου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και αργότερα διατηρούσε λογιστικό/φοροτεχνικό γραφείο.
Νέα είσοδος και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με υπουργό την Λυδία Κονιόρδου. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου 1953 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1971 έως το 1974. Το 1977 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Θεάτρου της Άνοιξης» (1977), ενώ συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο σε έργα των Ιονέσκο, Πλαύτου, Δ. Ρώμα και έπαιξε την Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή (1977-1978).

Το 2004 πήρε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Από το 2007 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας.

Η Όλγα Γεροβασίλη παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποχαιρέτησε τους πολιτικούς συντάκτες και σήμερα θα ορκιστεί υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Μια ακόμη γυναίκα που παραμένει στο κυβερνητικό σχήμα και αναβαθμίζεται είναι η Έλενα Κουντουρά. Από αναπληρώτρια, αναλαμβάνει χρέη υπουργού Τουρισμού και ετοιμάζεται για τη σημερινή ορκωμοσία.

Τέλος, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά παραμένει υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης.

Σχετικές ειδήσεις