ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό - Ραγδαίες εξελίξεις: Όλα ανοικτά για συμμετοχή Τσίπρα - Γιλντιρίμ στη Γενεύη

Κυπριακό - Ραγδαίες εξελίξεις: Όλα ανοικτά για συμμετοχή Τσίπρα - Γιλντιρίμ στη Γενεύη

Ειδήσεις | Κυπριακό: Πυρετώδεις είναι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, λίγο πριν την έναρξη της πολυμερούς Διάσκεψης στη Γενεύης το μεσημέρι της Πέμπτης (12/01/2017), καθώς σύμφωναμε νεώτερες πληροφορίες δεν αποκλείεται συμμετοχή των Αλέξη Τσίπρα και Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Γενεύη, υπό προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, ανώτατη κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωνε πως «κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αν διαφανεί πιθανότητα λύσης, τότε θα αναλάβουν οι πρωθυπουργοί».

Τότε και μόνο, αν διαφανεί λύση δηλαδή, ο κ. Τσίπρας θα προσέλθει στη Γενεύη. Όσον αφορά αυτή καθαυτή τη Διάσκεψη, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο χρονικής επιμήκυνσής της, ενώ από την πρώτη στιγμή είχε διευκρινιστεί, ούτως ή άλλως, ότι είναι μια διαδικασία χωρίς τέλος (open ended).

Χθες, Τετάρτη (11/01/2017)στις συνομιλίες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ήταν η πρώτη φορά που ανταλλάχθηκαν χάρτες, όπως σημείωνε η Λευκωσία, γεγονός που επέτρεψε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να κάνει λόγο για «σταθμό στην ιστορία του Κυπριακού».

Αυτό δεν σημαίνει, όπως διευκρίνιζε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ότι δεν υπάρχουν ενστάσεις επί της τουρκοκυπριακής πρότασης. Ενστάσεις, που κατατέθηκαν, ήδη, γραπτώς, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.com.cy

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τη Διάσκεψη της Γενεύης

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις του Newsbomb.gr για το Κυπριακό

Σχετικές ειδήσεις