ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «ευχαριστώ» του Πάπα Φραγκίσκου στον Αλέξη Τσίπρα και η απάντηση του πρωθυπουργού (pics)

Το «ευχαριστώ» του Πάπα Φραγκίσκου στον Αλέξη Τσίπρα και η απάντηση του πρωθυπουργού (pics)

Για όλα όσα έχει κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους και τους φτωχούς ευχαρίστησε ο Πάπας Φραγκίσκος τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντηση που είχαν απόψε (24/3) στο Βατικανό.

Ο Πάπας, στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό αναφέρθηκε στον αγώνα που κάνει ο ίδιος και η κυβέρνηση για την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ τον ευχαρίστησε για όσα έχει κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους και τους φτωχούς, για τον αγώνα που δίνει για την κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και για τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό ζήτημα.

Σημειώνεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε απόψε στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας όλους του ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ που βρίσκονται στην Ιταλία για την αυριανή επετειακή Σύνοδο των 60 χρόνων από τη Διακήρυξη της Ρώμης, ενώ είχε με όλους σύντομες συναντήσεις και συνομιλίες.

tsipras papas3

«Οι ευχαριστίες του Ποντίφικα για την προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, στην προστασία των αδύναμων και ιδιαίτερα των προσφύγων, με έκαναν να αισθανθώ περήφανος», έγραψε αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο πλαίσιο της ακρόασης των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ε.Ε. στο Βατικανό.