ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Την Παρασκευή (7/7) η υπουργική απόφαση για τα επτά κανάλια

Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Την Παρασκευή (7/7) η υπουργική απόφαση για τα επτά κανάλια

«Απόψε τελειώνει με εκκωφαντικό τρόπο η συζήτηση που είχε ανοίξει η αντιπολίτευση που ήθελε τις άδειες να είναι απεριόριστες. Όλοι θυμόμαστε την σχετική επιχειρηματολογία της ΝΔ», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Καταρρέει επίσης το επιχείρημα ότι ο νόμος ήταν αντισυνταγματικός», ανέφερε.

Ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσε ότι αύριο θα υπογράψει την υπουργική απόφαση για 7 κανάλια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας και υπογράμμισε ότι θα πρέπει το ΕΣΡ να διασφαλίσει το υψηλό τίμημα για τις άδειες καθώς υπάρχει ένα δεδικασμένο υψηλού τιμήματος που πρέπει να διασφαλισθεί.

«Μετά την απόφαση του ΕΣΡ που μιλά για 7 κανάλια γενικού περιεχομένου κατά τα φαινόμενα- εξαντλείται το φάσμα και η απόφαση του ΕΣΡ καθιστά πολύ δύσκολη τη δημοπράτηση αδειών για πανελλαδικής εμβέλειας θεματικούς σταθμούς», ανέφερε ο κ Παππάς.

«Θα πρέπει να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις του νόμου όσον αφορά τον αριθμό των 400 εργαζομένων ανά κανάλι» τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε πως, «οι ιδιοκτήτες των καναλιών θα πρέπει να σταματήσουν να σκέπτονται απολύσεις και άλλου τύπου διαδικασίες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις