Νομοσχέδιο – τομή για τη ΦΕΕ και τον ιππόδρομο ο Αθλητικός Νόμος Βασιλειάδη

Newsroom Newsroom

Νομοσχέδιο – τομή για τη ΦΕΕ και τον ιππόδρομο ο Αθλητικός Νόμος Βασιλειάδη

Με μια τολμηρή και γενναία μεταρρύθμιση, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έρχεται να δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα του ελληνικού ιπποδρόμου, τα οποία σχετίζονταν με τη λειτουργία της Φιλίππου Ενώσεως (ΦΕΕ).

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση, συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των ιπποδρομιών και της λειτουργίας των ελεγκτικών οργάνων τους και αλλάζει δεδομένα και προβληματικές καταστάσεις που είχαν παγιωθεί και απασχόλησαν επί σειρά ετών τον ελληνικό ιππόδρομο.

Γνώστες των ιπποδρομιών θεωρούν ότι το νομοσχέδιο αποτελεί πραγματική τομή για τον χώρο του ελληνικού ιπποδρόμου που «σπάει» δια παντός καθεστωτικές πρακτικές και νοοτροπίες.

Επιπλέον, τονίζεται ότι είναι σαφής η πρόθεση εκδημοκρατισμού της ΦΕΕ. Με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, προωθείται ο εκσυγχρονισμός του απαρχαιωμένου πλαισίου που καθόριζε την λειτουργία της ΦΕΕ, που πρακτικά παραμένει το ίδιο από το 1938 και βασίζεται σε Βασιλικό Διάταγμα από την εποχή του Ιωάννη Μεταξά! Πλέον, το καθεστώς λειτουργίας της ΦΕΕ θα συμβαδίζει με το Σύνταγμα μιας δημοκρατικής χώρας και τις συνθήκες που ισχύουν στην Ελλάδα του σήμερα.

Ο νόμος Βασιλειάδη εξασφαλίζει μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα στη λήψη αποφάσεων, καθώς τα μέλη της ΦΕΕ μπορούν να αυξηθούν σε 100, δίνοντας τέλος στο κλειστό κλαμπ «αθανάτων» που είχε φτιαχτεί εδώ και χρόνια.

Πλέον, τα τακτικά μέλη της ΦΕΕ θα επιλέγονται με βάση προτάσεις από τρεις πλευρές: τη ΦΕΕ, τον Παραχωρησιούχο (Ιπποδρομίες ΑΕ) και την Ένωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδος (ΕΙΔΙΕ). Σημειώνεται επίσης ότι η ένωση των ιδιοκτητών, των πραγματικών αιμοδοτών του αθλήματος, θα εκπροσωπείται πλέον στο ΔΣ της ΦΕΕ, αποκτώντας φωνή στις αποφάσεις της ιπποδρομιακής αρχής για πρώτη φορά στα χρονικά.

Επιπρόσθετα, η μεταρρύθμιση Βασιλειάδη διασφαλίζει τον έλεγχο της νομιμότητας των αποφάσεων του ΔΣ της Φιλίππου Ενώσεως και προωθεί υποχρεωτικά τη συναίνεση για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τις ιπποδρομιακές τάξεις. Βάσει του νομοσχεδίου, για σημαντικά θέματα, όπως ο Κώδικας Ιπποδρομιών, πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3).

Τέλος, το νομοσχέδιο θέτει τις αποφάσεις του ΔΣ της ΦΕΕ που αφορούν σημαντικά ζητήματα υπό έλεγχο νομιμότητας από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμβάλλοντας έτσι στη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας του αθλήματος.

Αλλαγή ώρας: Προσοχή! Γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

04:00

Το Globe Theatre του Λονδίνου παρουσιάζει έργα του Σαίξπηρ μέσω live streaming

02:50

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 2.000

02:40

Η έκκληση της Υβόννης Μπόσνιακ μέσα από τα social media: «Σώστε μια ζωή...» (photos)

02:40

Έτσι θα αποκτήσεις περισσότερους Instagram followers

02:20

Γερμανία: Σημαντική ανακάλυψη στη μάχη κατά του κορονοϊού από το Πανεπιστήμιο του Λύμπεκ

02:00

Αυτή είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο (pics)

01:40

Όταν οι διάσημοι κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους

01:39

Αλλαγή ώρας: Προσοχή! Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

01:20

Κάθε μέρα στις 11.00 το πρωί πάνω από 800.000 παιδιά στον κόσμο κάνουν αυτό το πράγμα ακριβώς

01:00

Εξήντα φοιτητές κι ένα βρέφος επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία μέσω του τελωνείου των Κήπων

00:40

Αυτές είναι οι κακές αντρικές συνήθειες που αρέσουν στις γυναίκες!

00:37
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved