ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Πάρτε πίσω το χαράτσι στα ακίνητα

Αλ. Τσίπρας: Πάρτε πίσω το χαράτσι στα ακίνητα

Την υποχώρηση της κυβέρνησης όσον αφορά το χαράτσι στα ακίνητα ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη τύπου με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, μία μέρα μετά την απάντηση που έλαβε από την Κομισιόν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια «πρώτη μικρή δικαίωση στον αγώνα που γίνεται για την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων», το οποίο χαρακτήρισε «παράνομο και αντισυνταγματικό» για τα ελληνικά δεδομένα και εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Για το σκοπό αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται ότι θα προσφύγει εναντίον του Δημοσίου, τόσο σε ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αν μείνει έστω και ένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα.

«Η παρανομία της κυβέρνησης είναι τόσο κραυγαλέα, που ο Γερμανός Επίτροπος κ. Έτινγκερ δεν μπορούσε, να μην πει την αλήθεια, δηλαδή ότι εδώ έχουμε παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας» δήλωσε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής που ζήτησε να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστών.

Κατά τη συνέντευξη τύπου ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά κατά του Λουκά Παπαδήμου, που δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις.

«Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον κ.Παπαδήμο ότι η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι γενική συνέλευση μετόχων τραπέζης, στην οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο για να έρχεται όποτε του αρέσει και να μην έρχεται όποτε δεν του αρέσει. Η Βουλή των Ελλήνων όσο παραμένει Βουλή των Ελλήνων, έχει κανόνες και κανονισμούς λειτουργίας τους οποίος οφείλει, θέλει δεν θέλει, να σέβεται», τόνισε ο κ. Τσίπρας.