ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη ταβέρνα Καλαμάτα: Το μεγάλο μυστικό που έκρυβε η τραγωδία

Έκρηξη ταβέρνα Καλαμάτα: Το μεγάλο μυστικό που έκρυβε η τραγωδία
Το τραγικό ζευγάρι σε παλαιότερες στιγμές χαράς...

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την τραγωδία στην ταβέρνα - Πώς έγινε το παρανάλωμα του πυρός - Οι αυτόπτες μάρτυρες νόμισαν αρχικά ότι έγινε σεισμός  - Ti συνέβη και φτάσαμε στο τραγικό περιστατικό; 

Οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για έξι μέτρα φλόγα. Σε πολύ μικρό διάστημα το αέριο βρήκε επαφή με την φλόγα που υπήρχε στα μάτια της κουζίνας. Ο εξαερισμός τράβηξε την φλόγα στο πάνω μέρος του καταστήματος και έχει καεί το πάνω μέρος της ταβέρνας και όχι το κάτω.

Αν είχε γίνει έκρηξη, είπε στους δημοσιογράφους ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Γεωργανάς, θα είχε «σηκωθεί» στον αέρα όλο το κτίριο καθώς υπήρχαν κι άλλες μπουκάλες στον χώρο.

Πέντε παρέες βρίσκονταν στο εσωτερικό της ταβέρνας στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, η σύζυγος του ιδιοκτήτη, που είναι και μία από τις τρεις νεκρές, κρατούσε μια φιάλη υγραερίου των 20 λίτρων και προσπαθούσε να αλλάξει τις μπουκάλες. Δούλευαν όλες οι εστίες της κουζίνας και υπήρξε διαρροή.

«Νομίζαμε πως ήταν σεισμός. Τα τζάμια έτριζαν και ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο», δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η φλόγα εγκλώβισε τους τρεις εργαζόμενους μέσα στην κουζίνα. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με μία βαριοπούλα προσπάθησε να ανοίξει τρύπα στον τοίχο για να σώσει εγκλωβισμένες γυναίκες, ωστόσο για τις τρεις εγκλωβισμένες γυναίκες ήταν ήδη αργά.

Τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας διερευνά το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και μάλιστα δύο φορές πήγαν σήμερα το πρωί για αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας.

Το μεσημέρι στην ταβέρνα πήγε και υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας, όπως προβλέπεται σε εργατικά δυστυχήματα, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Δύο κεράκια και μερικά λουλούδια έξω από την ταβέρνα «Διόνυσος», που χάθηκαν τόσο ξαφνικά και άδικα οι τρεις γυναίκες.

Με μια φωτογραφία των γονιών της, η μια από τις κόρες του ζευγαριού που είχε την ταβέρνα «Διόνυσος» στην Καλαμάτα, αποχαιρέτισε τη μητέρα της. Χωρίς λόγια. Μόνο με μια φωτογραφία. Μια φωτογραφία που την έδειχνε χαμογελαστή.

Το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά την τραγωδία η δεύτερη κόρη του ζευγαριού είχε κάνει μια ανάρτηση ενημερώνοντας ότι και οι δύο κόρες βρίσκονταν στην Αθήνα. Ακόμη δεν γνώριζαν το μέγεθος της τραγωδίας που είχε χτυπήσει την οικογένειά τους.

«Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον σας και την αγωνία σας. Όμως είμαστε και τα 2 τους παιδιά στην Αθήνα…. Απλά έχουμε ενημερωθεί να κατέβουμε άμεσα. … Δεν ξέρουμε περισσότερα και λόγω ταξιδιού επιστροφής δεν μας ενημερώνουν. Ελπίζω να είναι ΟΛΟΙ καλά, όχι μόνο οι δικοί μας…» έγραψε.

Πηγή: messinialive.gr