ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Ποιος έγραψε το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ, Αποστολάκης ή Καρανίκας»;

Κικίλιας: «Ποιος έγραψε το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ, Αποστολάκης ή Καρανίκας»;
Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ρουσφετολογικό, φωτογραφικό και κυρίως προεκλογικό

Επίθεση στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξαπέλυσε σήμερα (18/4/2019), ο εισηγητής και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

"Ποιος έγραψε το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ, Αποστολάκης ή Καρανίκας;" αναρωτήθηκε ο τομεάρχης.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ρουσφετολογικό, φωτογραφικό και κυρίως προεκλογικό, που κατατέθηκε πρόχειρα προκειμένου να κλείσει η κυβέρνηση το μάτι σε κάποιους για να πάρει μερικές ψήφους».

«Ο κ. Αποστολάκης ουσιαστικά λέει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς με τους οποίους υπηρέτησε σαράντα χρόνια, σε όλες τις βαθμίδες, στους οποίους ηγήθηκε ως ΑΓΕΕΘΑ και μειώνει τον αριθμό τους, αυξάνοντας κάποιους καθηγητές για να αποφασίζουν τι θα γίνεται στο Στρατό με τους αντιρρησίες συνείδησης;» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Επιπλέον, εξέφρασε την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας, στην ίδρυση Γραφείων Νομικής Προστασίας εντός της διοίκησης κάθε Μονάδας που όπως είπε, «βάζει τον έναν στρατιωτικό ενάντια στον άλλον, υπερβαίνοντας την ιεραρχία, ακόμα και τον Διοικητή κάθε Μονάδας».

Παράλληλα, σχολίασε τη ρύθμιση που προβλέπει την προαγωγή με βαθμό 10 των αξιωματικών που περνούν σχολεία εκπαίδευσης. «Λέτε ότι δεν έχει σημασία αν το λίαν καλώς είναι μεταξύ 15 και 19. Να προάγονται όλοι όσοι έχουν βαθμό πάνω από 10. Αυτή η ιδεοληπτική πολιτική κόντρα στην αριστεία, κόντρα στο φρόνημα, κόντρα στη δύναμη που πρέπει να επιδεικνύουν τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Το έμβλημα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είναι το «Αιέν Αριστεύειν», αλλά εσείς, κύριοι της κυβέρνησης, εχθρεύεστε την αριστεία».

«Καταψηφίζουμε επί της αρχής το παρόν νομοσχέδιο. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα το ξηλώσει. Θα κρατήσουμε τα άρθρα που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν θα σας επιτρέψουμε να διαλύσετε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε πράγματα υπέρ του κόμματός σας και εναντίον της χώρας», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση - ΣΟΚ: Δείτε πόσες μονάδες προηγείται η ΝΔ

«Σχέδιο Πυθία»: Νέες αποκαλύψεις για την απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

Σχετικές ειδήσεις