ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αν θέλουμε πραγματικά πολιτική αλλαγή το ένα κόμμα που μπορεί να την εκφράσει είναι η ΝΔ

Μητσοτάκης: Αν θέλουμε πραγματικά πολιτική αλλαγή το ένα κόμμα που μπορεί να την εκφράσει είναι η ΝΔ

«Δεν θα διέθετα το υπερπλεόνασμα προεκλογικά» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε πως πρόκειται για κίνηση εκτός προϋπολογισμού και εκτός σχεδιασμού την οποία εκείνος δεν θα έκανε. «Και οι συνταξιουχοι είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι. Ξέρουν ότι τους έχει πάρει πολλά και δίνει πολύ λίγα. Υπάρχει εκκρεμότητα της 12ης σύνταξης, της ψηφισμένης μείωσης του αφορολόγητου. Εγώ έχω δεσμευτεί ότι δεν θα ισχύσει» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «την Κυριακή ψηφίζουμε για την ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα. Με ευημερία, με λιγότερους φόρους, με ασφάλεια, με περισσότερες δουλειές. Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν από τη σημερινή κυβέρνηση. Υπάρχει καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή». Επανέλαβε πως «αυτό που κάποιοι ονομάζουν 13η σύνταξη είναι ένα προεκλογικό επίδομα. Πάντα είχαμε προεκλογικές παροχές. Δεν δίνονται 5 ημέρες πριν από τις εκλογές. Αυτό είναι ξεδιάντροπο» ενώ αυτοπροσδιορίστηκε ως «προοδευτικός κεντροδεξιός φιλελεύθερος πολιτικός. Όση έμφαση δίνω στην αξία της ελευθερίας, άλλη τόση και στην αξία της αλληλεγγύης».

«Προτάσσω το στόχο γρήγορης ανάπτυξης μεσω ιδιωτικών επενδύσεων. Αυτό με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει. Γι'αυτό ό,τι λέει για το 2022-23 δεν ισχύει. Θα ενθάρρυνα τους πολίτες να μελετήσουν το πρόγραμμά μας. Θέλουμε να πάμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ. Αυτό δεν είναι μέτρο λιτότητας» υποστήριξε ενώ σημείωσε πως «η καλύτερη κοινωνική πολιτική δεν είναι τα επιδόματα. Δεν είμαι κατά των επιδομάτων, είναι αναγκαία ανακούφιση. Αλλά δεν θέλουμε να παγιδεύσουμε τους πολίτες σε μια παγίδα φτώχειας. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι οι νέες δουλειές». «Ρωτήστε τους εργαζόμενους στην cosco» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ωπς «έχω υπηρετήσει τη συμφωνία αλήθειας. Και αισθάνομαι πολύ συνεπής με αυτά τα οποία έχω πει. Η έξοδος από τα μνημόνια είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά από ότι άλλες χώρες. Δεν έχουμε το ίδιο πλαίσιο εποπτείας και η σήμερα η ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Έχουμε δυσκολίες, δεν δανειζόμαστε ακόμα ως μια κανονική χώρα. Ο σκληρός βραχνάς των πλεονασμάτων είναι αποτέλεσμα καχυποψίας συνολικής που υπήρχε για τη χώρα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «το διακύβευμα αυτών των εκλογών μεγαλύτερο από άλλα συνηθισμένα διακυβεύματα γιατί περάσαμε από τραυματική περίοδο. Αν θέλουμε πραγματικά πολιτική αλλαγή το ένα κόμμα που μπορεί να την εκφράσει είναι η ΝΔ» ενώ αναφερόμενος στον στόχο της κάλπης σημείωσε πως «θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη ΝΔ. Σε αυτή την προσπάθεια κάθε ψήφος είναι διεκδικίσιμη. Σίγουρα δεν θέλω τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή».

Αφήνοντας αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματα, είπε πως «με ξενίζει η ρητορική των ίσων αποστάσεων. Δεν είμαστε το ίδιο. Δεν μπορείς, όταν έχεις συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και έχει γίνει αυτή η ζημιά, να λες ότι είναι ένα και το αυτό. Δηλαδή αν φύγει ο Τσίπρας και έρθει ο Μητσοτάκης θα είμαστε τα ίδια; Ε, δεν θα είμαστε τα ίδια».

Μιλώντας για την επίθεση στη Βουλή, υποστήριξε πως «η εικόνα του κέντρου της Αθήνας είναι πολύ χειρότερη από ότι το 2014. Η εικόνα 30 τραμπούκων να εισβάλλουν στη Βουλή και να τη βεβηλώνουν για πολλοστή φορά, δίνοντας αγώνα υπέρ δικαιωματών ενός κατα συρροή καταδικασμένου δολοφόνου. Η Δημοκρατία οφείλει και πρέπει να αμυνθεί. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Το δικαίωμα να πετάς μολότοφ και να τα σπας δεν είναι. Εμείς θα καταργήσουμε το άσυλο αμέσως. Δεν θα υπάρχει άσυλο».

Επανέλαβε πως θα ενισχύσει την ομάδα Δ και την ομάδα ΔΙΑΣ και έκανε λόγο για 1500 στοχευμένες προσλήψεις, καινούργιες μηχανές, καινούργια περιπολικά. «Αν χρειάζονται αλλαγές στον ποινικό κώδικα, θα υπάρξουν» συμπλήρωσε.

Στόχος «να δώσω πνοή στο κέντρο της Αθήνας. Το προσωπικό μου όραμα αφορά γενναία ανάπλαση του αρχαιολογικού μουσείου και αξιοποίηση χώρου του πολυτεχνείου».

«Σήμερα υπάρχει μια ανεξήγητη ή ενδεχομενως από κάποιους εξηγήσιμη ανοχή σε μια βία η οποια δεν απέχει και πολύ από την τρομοκρατία» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ υποστήριξε πως «όταν ιδεολογικά υπσστηρίζουν τον Κουφοντίνα και ο Κουφοντίνας παραμένει αμετανόητος, δεν είναι ομαδούλα από 5 παιδάκια που πετάνε τρικάκια. Θεωρώ ότι υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι μεταξύ αυτών των γκρουπούσκουλων και της τρομοκρατίας».

Προανήγγειλε αλλαγή του νόμου για τις άδειες των κρατουμένων: «θα προσμετράται αν έχει μετανοήσει και κάποιος και αν είναι επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια αδικήματα. Και φυλακές τύπου Γ θα φτιαχτούν. Μία τουλάχιστον. Είναι δέσμευσή μου».

Χαρακτήρισε πολιτική υποκρισία τις διακοπές του πρωθυπουργού σε κότερα λέγοντας πως «ως δημόσια πρόσωπα έχουμε περιορισμένη ιδιωτικότητα. Εφόσον θέλει να κάνει ένας πρωθυπουργός διακοπές σε ένα σκάφος, να το πει. Εγώ δεν θα πήγαινα. Ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί να δέχονται παροχές σε είδος. Με τους υπουργούς μου θα τους έλεγα αυτός είναι ο κώδικας δεοντολογίας και αν τον παραβείς έφυγες».

«Τις διακοπές μου τις ανακοινώνω πριν και θα τις ανακοινώνω πάντα. Δεν υπάρχει πολιτικός στο εξωτερικό ο οποίος κάνει μυστικές διακοπές» συμπλήρωσε τονίζοντας πως «μαζί με τα προνόμια της εξουσίας έρχονται και οι υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να έχει μόνο τα καλά και να μην έχεις τα στραβά. Είσαι στο μικροσκόπιο. Δεν ακούμπησα ποτέ γυναίκες και παιδιά σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και για τις αναφορές του στον πατέρα του πρωθυπουργού: «Αναφέρθηκα ανταπαντώντας σε μια προσωπική επίθεση που αμφισβήτησε, όχι την πολιτική διαδρομή, αλλά την ακεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν θα αφήσω καμία πρόκληση αναπάντητη».

«Οι πολίτες έχουν πολλούς λόγους να μην ξαναψηφίσουν τον κ. Τσίπρα. Πρέπει να τους δώσουμε περισσότερους να ψηφίσουν εμένα και τη ΝΔ» είπε σε άλλο σημείο και σημείωσε πως στόχος είναι «μια καθαρή νίκη το βράδυ των εκλογών. Θα το ξέρετε το βράδυ των εκλογών αν μιλάμε για καθαρή νίκη. Δεν θα πάρετε από μένα καμία κουβέντα για πήχη και για ποσοστό. Θα είναι καθαρή νίκη όχι γιατί κοιτάω τις δημοσκοπήσεις. Γιατί έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Έχω δει στα μάτια των πολιτών και την προσμονή τους για μια μεγάλη αλλαγή».

Διερωτήθηκε αν ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν ηττηθεί.

Χαρακτήρισε «αυτονόητη υποχρέωσή μου να πάω στη Θεσσαλονίκη και να κλείσω την προεκλογική μου εκστρατεία. Η εξωτερική πολιτική δεν θα μείνει έξω από αυτή την αντιπαράθεση, δεν θα μείνει έξω ούτε από την αντιπαράθεση των εθνικών εκλογών».

Καταλόγισε ανικανότητα, ιδεοληψία και κυνισμό στην κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού και προανήγγειλε αλλαγή και στη διαδικασία ασύλου. «Θα πάμε από τα 4 στα 2 στάδια και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο θα επιστρέφει στην Τουρκία. Χρέος μας όσων λειτουργούν τα hot spot στα νησιά, οι συνθήκες να είναι ανθρώπινες. 'Αλλο πρόσφυγας , άλλο οικονομικός μετανάστης» είπε.

Συνέντευξη στο Action24 στην εκπομπή Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά. #Αξίζουμε_καλύτερα #Ευρωεκλογές2019

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Woensdag 22 mei 2019