ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλος προκλήθηκε από - μισή - δήλωση υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ

Σάλος προκλήθηκε από - μισή - δήλωση υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ
Facebook

Μια δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη αξιοποίησε η Κουμουνδούρου προκαλώντας σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο υποψήφιος βουλευτής μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή σχολίασε πως «με την διαγραφή ενός στελέχους της ΝΔ που έκανε ένα εμετικό σχόλιο για την πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κούνεβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση μου. Όπως είπαμε είναι στοιχείο πολιτισμού η εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης για την ανθρωπιστική μεταχείριση του ηττημένου εχθρού. Τόσο στις πραγματικές όσο και στις πολιτικές μάχες. Θα αλλάξουμε σελίδα. Θα αποκλείσουμε κάθε επηρμένο και χαμερπή τζαναμπέτη από τον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το μήνυμα. Οι "Πολάκηδες", τέρμα...».

Από την παραπάνω δήλωση όμως απομονώθηκε το «όπως είπαμε είναι στοιχείο πολιτισμού η εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης για την ανθρωπιστική μεταχείριση του ηττημένου εχθρού. Τόσο στις πραγματικές όσο και στις πολιτικές μάχες» με τον Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη να βρίσκεται από τη μια στιγμή στην άλλη στο στόχαστρο δεκάδων χρηστών.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έκανε την αρχή όταν μέσω tweeter σχολίασε: «Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αποκαλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ "αιχμαλώτους πολέμου" αλλά μας "καθησυχάζει" ότι θα... σεβαστεί τη Σύμβαση της Γενεύης! Παρά τις εντολές για σεμνότητα και μετριοπάθεια, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο».

Την δήλωση σχολίασε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, πρώην στέλεχος της Μαοϊκής ΠΠΣΠ, απειλεί: Θα σας συμπεριφερθούμε όπως στους αιχμαλώτους πολέμου. Το δήθεν ήπιο στυλ του @kmitsotakis, είναι μια μάσκα υποκρισίας. Θα τον διαγράψουν κ αυτόν ή όλα καλά;» διερωτάται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, ο υποψήφιος βουλευτής προχώρησε σε νέα δήλωση αυτή τη φορά μέσω facebook επισημαίνοντας το γεγονός πως έκανε χιούμορ: «Η μαύρη προπαγάνδα του #ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ενάντια σε όσους θεωρεί ότι αποτελούν απειλή. Αυτή τη φορά σε βάρος μου. Ίσως κάποτε να μάθουν να εκτιμούν το χιούμορ. Για την ιστορία, ακολουθεί η δήλωση μου: "Με την διαγραφή ενός στελέχους της ΝΔ που έκανε ένα εμετικό σχόλιο για την πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κούνεβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση μου. Όπως είπαμε είναι στοιχείο πολιτισμού η εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης για την ανθρωπιστική μεταχείριση του ηττημένου εχθρού. Τόσο στις πραγματικές όσο και στις πολιτικές μάχες. Θα αλλάξουμε σελίδα. Θα αποκλείσουμε κάθε επηρμένο και χαμερπή τζαναμπέτη από τον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το μήνυμα. Οι "Πολάκηδες", τέρμα...».