Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάκος: Δεν είμαστε κολλημένοι με το νόμισμα – Να σταματήσει η μονομανία με το ευρώ

Newsbomb

«Πρέπει να μελετήσουμε το ζήτημα της δραχμής όχι να το επιβάλλουμε. Γιατί πρέπει να βρισκόμαστε δογματικά στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης; Δεν είμαστε κολλημένοι με το νόμισμα». Αυτό δήλωσε σήμερα, Δευτέρα ο γ.γ. της Εθνικής Ενότητας Τάκης Μπαλτάκος, σχολιάζοντας τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μπαλτάκος έκανε λόγο για «προσπάθειες δαιμονοποίησης της δραχμής» και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι λάθος να θεωρούμε τη δραχμή ως συνώνυμο καταστάσεων τύπου Βενεζουέλας. Το 46% των πολιτών δεν θεωρεί σωστό κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, ο γ.γ. της Εθνικής Ενότητας απάντησε: «Η ΝΔ έχει δογματίσει πάρα πολύ στο ευρώ και είναι πολύ δύσκολο να στρίψει. Για να μπορέσουμε να συζητήσουμε μια συνεργασία με τη ΝΔ, θα πρέπει να τους πούμε: “σταματήστε τη μονομανία σας με το ευρώ”».

Ο ίδιος ρωτήθηκε και για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Καρατζαφέρη αλλά και για το όραμα του νέου κόμματος, επισημαίνοντας ότι «Η Εθνική Ενότητα έχει ως στόχο το ρετιρέ, αλλά χρειάζεται το ισόγειο, χρειάζεται οργάνωση».

«Για εμάς ο πρώτος στόχος είναι εκείνοι οι ψηφοφόροι που δεν πήγαν στις τελευταίες εκλογές να ψηφίσουν ούτε τη ΝΔ ούτε τη Χρυσή Αυγή», ξεκαθάρισε ο Τάκης Μπαλτάκος, ενώ απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή.