ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για το Ελληνικό

Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για το Ελληνικό

Ελληνικό | Βουλή | Ειδήσεις: Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η κυβερνητική τροπολογία για την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων και της έκδοσης οικοδομικών αδειών στην επένδυση του Ελληνικού.

Υπέρ της ρύθμισης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΣΥ, του Ποταμιού και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ εκείνοι της ΝΔ δήλωσαν «παρών». Καταψήφισαν ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή.

Η τροπολογία προβλέπει ότι για τους περιβαλλοντικούς όρους των έργων υποδομής και της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, δεν απαιτούνται τμηματικές μελέτες όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Η τροπολογία προβλέπει ότι θα κατατεθεί ενιαία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να εκτιμηθούν συνολικά οι επιπτώσεις του έργου.

Το Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, εκδίδει όλες τις οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά.

Στην υπουργική ρύθμιση αναφέρεται ακόμη, ότι για τις προτεινόμενες αλλαγές δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του δημοσίου καθώς έχουν διαβιβαστεί στον φορέα του έργου (Lamda Development), και έχουν την συναίνεσή του.

Η ρύθμιση είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής.

Διαβάστε επίσης: