Η Γερμανία βγάζει φράγκα στην «καμπούρα» της Ελληνικής κρίσης
Ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης λέει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.
Το βλέπεις και σχεδόν δεν το πιστεύεις. Κι όσο περνάνε τα λεπτά παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο, θες ολοένα και περισσότερο να πάρεις βρεγμένη σανίδα και όποια (Μέρκελ) πάρει ο χάρος.
Η γερμανική κρατική τηλεόραση, χωρίς κόμπλεξ και υστεροβουλίες, παρουσίασε ένα πολύ διαφωτιστικό-ανατρεπτικό ντοκουμέντο, ύστερα από ψάξιμο, έρευνα και συνεντεύξεις δημοσιογράφων της σε διάφορα στρώματα της γερμανικής παραγωγής, αλλά και οικονομικούς «Χουντίνι», οι οποίοι ξέρουν να μεταφράζουν και να... σουλουπώνουν τα «νουμεράκια» ανάλογα τα Γερμανικά συμφέροντα απέναντι στην κοινή γνώμη (μόνο που οι δημοσιογράφοι εδώ τους πιάσανε αδιάβαστους).
Ένας είναι ο παρονομαστής: η Γερμανία επωφελήθηκε –και συνεχίζει να επωφελείται- από την Ελληνική οικονομική κρίση. Και το χειρότερο; Τα χρήματα που υποτίθεται έχουν «ξηλωθεί» και έχουν καταβάλλει οι Γερμανοί στους Έλληνες ως οικονομική βοήθεια, τελικά δεν είναι τόσα πολλά, όσα μεγαλεπηβόλως ισχυρίζονται. Και ως επισφράγιση αυτών, η Γερμανία συνεχίζει να κερδίζει από τη λιτότητα και την κατρακύλα του ευρώ. Περισσότερα στο ακόλουθο βίντεο: