ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Τον «σκότωσε» ο Μίτσιτς με ρεκόρ καριέρας!

Παναθηναϊκός: Τον «σκότωσε» ο Μίτσιτς με ρεκόρ καριέρας!

Ο Βασίλιε Μίτσιτς «ντύθηκε» Σέιν Λάρκιν κι ο μαχητικός Παναθηναϊκός «λύγισε» (77-80) από την Αναντολού Εφές μετά από συγκλονιστικό ματς στο ΟΑΚΑ.

Με τον Αμερικανό γκαρντ να μένει εκτός ο Σέρβος βγήκε μπροστά κι έκανε απίστευτα πράγματα, πετυχαίνοντας ρεκόρ καριέρας στους πόντους! Συγκεκριμένα, σκόραρε 33 με 7/13 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 4/4 βολές. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση του ήταν οι 27 πόντοι κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, πριν από περίπου έναν χρόνο (βλ. 7/11/2019).

Ο Μίτσιτς πήρε «φωτιά» στο δεύτερο μέρος (πέτυχε 22 πόντους), έχοντας καθοριστική συμβολή στο «ξέσπασμα» που έκανε η τουρκική ομάδα από το 27' ως το 32' όταν μετέτρεψε το 52-52 σε 57-67! Συγκεκριμένα, σημείωσε 9 πόντους στο επιμέρους 15-5 που έκανε η ομάδα του.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο αγώνας ήταν ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει καλά και να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους του.

Μάλιστα, θετική παρουσία είχε ο Σέλβιν Μακ, ο οποίος στο ντεμπούτο του έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει το «τριφύλλι», το οποίο σε ακόμα ένα ματς δεν σταμάτησε να παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η ποιότητα της Εφές, όμως, της επέτρεψε να βρει τις απαραίτητες λύσεις και να φύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ.

Δυστυχώς για ακόμα ένα ματς της Euroleague οι διαιτητές τα έκαναν... μαντάρα σε ορισμένες κρίσιμες φάσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν υπήρχε κόσμος, ο Παναθηναϊκός θα είχε κερδίσει το χειροκρότημα για τη μεγάλη προσπάθεια του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φινάλε είχε την τελευταία κατοχή με 2.8'' για το τέλος, ωστόσο δεν είχε άλλο τάιμ άουτ και το σουτ του Παπαπέτρου από το κέντρο ήταν καλό αλλά και άστοχο.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-36, 54-59, 77-80.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Οδηγίες για εκτύπωση στο TAXISnet - Πώς και πόσα θα πληρώσετε