ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: «Έπεσε» στο 5-12 ο Παναθηναϊκός – Η βαθμολογία και τα highlights (videos)

Euroleague: «Έπεσε» στο 5-12 ο Παναθηναϊκός – Η βαθμολογία και τα highlights (videos)

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ και συνεχίζει την καθοδική του πορεία στον βαθμολογική πίνακα.

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση στο πρώτο τους ματς για το 2021 κι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε 89-77. Το «τριφύλλι» έχει πλέον ρεκόρ 5-12 και βρίσκεται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά του διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Θρίαμβος για την Μπασκόνια, η οποία έβαλε «στοπ» στο αήττητο σερί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη. Οι Βάσκοι νίκησαν 95-93 κι ανάγκασαν την «ομάδα του στρατού» στην πρώτη της ήττα μετά τις 22 Οκτωβρίου.

Τότε ο Ερυθρός Αστέρας την είχε κερδίσει στην παράταση, ενώ έκτοτε μέτρησε 12 διαδοχικές νίκες! Μοιραίες για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση, καθώς αστόχησε σε δίποντο.

Επιτέλους νίκη για την Μπαρτσελόνα, η οποία μετρούσε τρεις σερί ήττες. Οι «μπλαουγκράνα», μολονότι έπαιξαν δίχως τον Νίκολα Μίροτιτς, επικράτησαν 89-72 της Βαλένθια, με τον Νικ Καλάθη να έχει 8 πόντους (3/8 σουτ), 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Στο Βελιγράδι, η Φενέρμπαχτσε πήρε με δραματικό τρόπο τη νίκη (73-71) κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Η τουρκική ομάδα έφυγε με το «διπλό» χάρη στο buzzer beater του πρώην παίκτη των γηπεδούχων, Λορέντζο Μπράουν.

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το 2021 η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από το Βερολίνο, επικρατώντας 85-73 της Άλμπα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος μέτρησε 25 πόντους με 8/10 σουτ.

Η βαθμολογια

Οι αγώνες της Πέμπτης (7/1)

Παναθηναϊκός - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 77-89

Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε 71-73

Άλμπα Βερολίνου - Μακάμπι Τελ Αβίβ 73-85

Μπαρτσελονα - Βαλένθια 89-72

Μπασκόνια - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 95-93

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (8/1)

Ζαλγκίρις Κάουνας - Χίμκι (20:00)

Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου (21:00)

Βιλερμπάν - Αναντολού Εφές (21:45)

Ρεάλ Μαδρίτης - Αρμάνι Μιλάνο (22:00)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση βιτριόλι: Το συγκλονιστικό μήνυμα του πατέρα της Ιωάννας στην 35χρονη