ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Ανατροπή από το -17 με... vintage Σπανούλη ο Ολυμπιακός (videos+photos)

Euroleague: Ανατροπή από το -17 με... vintage Σπανούλη ο Ολυμπιακός (videos+photos)

Euroleague: Με άμυνα και Σπανούλη από τα παλιά, ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -17 κι επικράτησε 75-61 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο ΣΕΦ

Μια νίκη που θα τους βοηθήσει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι πήραν οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό τους, ο οποίος έκανε season-high με 16 πόντους (3/3διπ., 3/4τρ., 1/2βολ.).

Ο Σπανούλης ήταν αυτός που ουσιαστικά ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του Πειραιά, η οποία έκανε ένα τραγικό πρώτο δεκάλεπτο. Αντίστοιχα, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το ματς με 9/16 τρίποντα και το σκορ στο 15ο λεπτό ήταν 22-39! Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει μόλις 10 καλάθια(!).

Στο δεύτερο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μια... άλλη ομάδα και με πρωτοστάτες τους ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά. Φυσικά καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή έπαιξε κι η εξαιρετική άμυνα που των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον Λαρεντζάκη να είναι πολύ καλός και να βγάζει εκτός αγώνα τον Πάνγκος.

Η Ζενίτ έπαθε black out και δεν μπορούσε να σκοράρει, με αποτέλεσμα από το 9/16 να βρεθεί στο 11/28 τρίποντα. Την ίδια ώρα ο Σπανούλης είχε αρχίσει να παίρνει μπρος και με τρίποντο έκανε το 70-61.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχε επιστροφή για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σκόραραν 28 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός τους ανάγκασε να πετύχουν μόλις 20 σε όλο το δεύτερο ημίχρονο!

Τα δεκάλεπτα: 15-28, 30-41, 54-56, 75-61.

Τα στιατιστικά του Ολυμπιακού

Τα στατιστικά της Ζενίτ

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες