ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 79-78 (67-67κ.α.): Λύγισε στην παράταση σε θρίλερ! (video)

Μπαρτσελόνα Ολυμπιακός
Intime

Euroleague: Ο Ολυμπιακός λύγισε στην παράταση 79-78 (67-67κ.α.) από την Μπαρτσελόνα και γνώρισε την πρώτη του ήττα στη διοργάνωση.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν μεγάλη μάχη στη Βαρκελώνη κι είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν άστοχος στην τελευταία φάση κι οι «μπλαουγκάνα» που ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες πήραν το ροζ φύλλο. Καθοριστικό ήταν και το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε ο Πιερ Οριόλα, 7.6’’ πριν το τέλος της παράτασης. Ο Καταλανός ήταν ψύχραιμος κι από τη γραμμή των βολών και με 2/2 έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, όπου έλεγξε τον ρυθμό, με αποτέλεσμα να δεχθεί μόλις 27 πόντους! Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» δημιούργησε πολλά προβλήματα στους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι πέτυχαν μόλις 10 στο πρώτο δεκάλεπτο κι έκλεισαν το ημίχρονο, έχοντας 0/12 τρίποντα(!).

Η εικόνα άλλαξε άρδην μετά την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι ευστόχησαν δύο φορές έξω από τα 6μ75 στα πρώτα δευτερόλεπτα, «έχτισαν» μομέντουμ και με επιμέρους 14-2 στα πρώτα 4 λεπτά, προηγήθηκαν 41-34. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους σκόραραν περισσότερους πόντους (βλ. 28) στο τρίτο δεκάλεπτο, απ' ότι σε όλο το πρώτο 20λεπτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ρυθμό στην επίθεση, αλλά έμειναν στο ματς χάρη στην άμυνα τους. Μάλιστα, παίζοντας με μαχητικότητα «ροκάνισαν» τη διαφορά και με τρίποντο του Λαρεντζάκη ισοφάρισαν σε 61-61, 2,5 λεπτά πριν το τέλος.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε βρει πλέον ρυθμό και με καλάθι του Βεζένκοφ πέρασε ακόμα και μπροστά με 67-65, 1’15’’ για το φινάλε, ωστόσο δεν είχε «καθαρό» μυαλό στο τέλος. Έχασε δύο ευκαιρίες με τον Λαρεντζάκη (τρίποντο) και τον Σλούκα (δίποντο) για να πάρει το ματς, ενώ το «κακό» φάουλ του ΜακΚίσικ έδωσε την ευκαιρία στον Κούριτς να ισοφαρίσει σε 67-67.

Η τελευταία ευκαιρία, πάντως, ανήκε στους γηπεδούχους με τον Χίγκινς να σημαδεύει σίδερο, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί οι δύο ομάδες συνέχισαν να δίνουν τρομερή μάχη για τη νίκη, η οποία κατέληξε τελικά στα χέρια των γηπεδούχων, χάρη στο επιθετικό ριμπάουντ και τις 2/2 βολές του Οριόλα, 7.6’’ πριν το τέλος. Ο Σλούκας ήταν άστοχος στην τελευταία επίθεση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-17, 27-32, 55-47, 67-67 (κ.α.), 79-78

Δείτε ΕΔΩ τα highlights της αναμέτρησης του Ολυμπιακού, αλλά και των άλλων αγώνων της 3ης αγωνιστικής

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.338 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 31 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 343 οι διασωληνωμένοι

Δίκη για βιτριόλι: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας την ημέρα της επίθεσης (vid)

Καιρός meteo: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη (14/10) στην Αττική λόγω του «Μπάλλου»