ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφες 74-77: Ο Μίτσιτς «έσβησε» το «ερυθρόλευκο» όνειρο – Τα highlights

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφες 74-77: Ο Μίτσιτς «έσβησε» το «ερυθρόλευκο» όνειρο – Τα highlights

Euroleague: Ο Βασίλιε Μίτσιτς με τρίποντο, 0.2’’ πριν το τέλος, έδωσε τη νίκη (77-74) στην Αναντολού Εφες και στέρησε το όνειρο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού τροπαίου του.

«Ένα ακόμα…» αυτή ήταν η ατάκα του Εργκίν Αταμάν, μετά τον συγκλονιστικό ημιτελικό, τον οποίο υπέγραψε ο Σέρβος γκαρντ με το «μεγάλο» τρίποντο που έβαλε!

Η κάτοχος του τίτλου θα έχει την ευκαιρία να τον υπερασπιστεί στον τελικό του Σαββάτου (21/5), όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του «clasico», Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν μεγάλη μάχη, δεν τα παράτησαν όταν έμειναν στο -11 και βρίσκοντας σημαντικά σουτ, αλλά και «εύκολους» πόντους από τη γραμμή επέστρεψαν!

Ο αγώνας ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι στο φινάλε, όπου οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν ευκαιρίες να περάσουν μπροστά, δεν το έπραξαν κι η Εφές με την εμπειρία και τον Μίτσιτς απέτρεψαν την παράταση.

Η ανάλυση του αγώνα

Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» την Εφές μέσα στο καλάθι, έχοντας πρωταγωνιστές του Φαλ και Μάρτιν, οι οποίοι είχαν μαζί στο πρώτο μέρος 16 πόντους με 6/7 δίποντα και 4/7 βολές.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 14 ασίστ για μόλις δύο λάθη, αλλά δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν όσο θα ήθελαν, καθώς ο Λάρκιν ήταν σε τρομερή κατάσταση και μέχρι την ανάπαυλα είχε πετύχει 16 πόντους με 4/8 τρίποντα. Συνολικά, η τουρκική ομάδα είχε 8/17 σουτ έξω από τα 6μ75.

Η άμυνα της τουρκικής ομάδας «έκλεισε», αναγκάζοντας την ομάδα του Πειραιά να αναζητήσεις λύσεις από την περιφέρεια, την ώρα που ο Μπράιαντ, έφτασε τα 4/4 τρίποντα στο ματς! Αποτέλεσμα ήταν η Εφές να κάνει επιμέρους 17-5 και να βρεθεί για πρώτη φορά στο +11 (59-48 στο 26’).

Οι Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ είχαν μαζί 0/6 σουτ στο πρώτο μέρος, ωστόσο στην τρίτη περίοδο «ξύπνησαν» με σημειώνοντας συνολικά 15 πόντους έβαλαν ξανά την ομάδα τους στο ματς. Ο διεθνής γκαρντ με τρίποντο στο φινάλε του δεκαλέπτου μείωσε σε 63-66, ενώ στην τέταρτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παλεύουν και μολονότι έχασαν πολλές ευκαιρίες να προσπεράσουν, τελικά ισοφάρισαν με τον Μάρτιν, 19’’ πριν το τέλος. Αυτός που «μίλησε» τελευταίος ήταν ο Μίτσιτς, ο οποίος πέτυχε το «μεγάλο» τρίποντο, με τον Βεζένκοφ να είναι «κρεμασμένος» πάνω του.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπόρις Ρίτζικ , Όλεγκς Λάτισεβς, Γκίτις Βίλιους.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-18, 43-42, 63-66, 74-77
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 5 (1), Ντόρσεϊ 11 (2), Φαλ 7, Σλούκας 11 (1), Μάρτιν 11, Βεζένκοβ 5 (1), Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 10 (2), ΜακΚίσικ 12.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 21 (4), Μπομπουά, Σίνγκλετον 5 (1), Μπράιαντ 16 (4), Μόερμαν, Πλάις 8, Μίτσιτς 15 (4), Άντερσον, Ντάνστον 12 (1).

ΤΑ HIGHLIGHTS

Διαβάστε επίσης:

Επίσημα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια – Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία