ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 71-95: «Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Intime News

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι, επικράτησαν 95-71 στο ΟΑΚΑ κι επέστρεψαν στα θετικά αποτέλεσμα στη Euroleague, αναγκάζοντας το τραγικό «τριφύλλι» στην τέταρτη σερί ήττα του.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής και του τρίτου φετινού ντέρμπι «αιωνίων», καθώς μετά τον τελικό του Super Cup και τη Basket League, επικράτησε και στη Euroleague.

Αυτή ήταν η δέκατη σερί νίκη της ομάδας του Πειραιά κόντρα στους «πράσινους», οι οποίοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Η εικόνα ήταν ντροπιαστική σε τέτοιο βαθμό για τους παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς, που πέρασε σε δεύτερη μοίρα η τραγική διαιτησία των Ιερεθουέλο, Ντιφαλά και Βίλιους. Οι «ερυθρόλευκοι» άσκησαν μεγάλη πίεση στο «τριφύλλι», το οποίο δεν μπόρεσε να τη διαχειριστεί.

Οι γηπεδούχοι είχαν κακή κυκλοφορία στην επίθεση, την ώρα που οι αντίπαλοι τους βρήκαν πολλούς πρωταγωνιστές, με έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Κάπως έτσι από ένα σημείο κι έπειτα ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, έφτασε τη διαφορά ως το +31 κι επέστρεψε στα θετικά αποτέλεσμα, μετά από δύο σερί ήττες. Από την άλλη, αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα του Παναθηναϊκού, ο οποίος χάνει σημαντικό έδαφος στη μάχη για τα playoffs.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε, έχοντας γρήγορο ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ώθηση που του έδινε η κερκίδα. Οι «πράσινοι», όμως, είχαν πρόβλημα στην αντιμετώπιση του Φάλ, ο οποίος σημείωσε 11 πόντους με 5/5 δίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι αδυναμίες στην άμυνα δεν επέτρεψαν στο «τριφύλλι» να βρει ρυθμό και στην επίθεση, την ώρα που ο Ολυμπιακός έπαιζε σκληρά με επαφές σε κάθε άμυνα, έχοντας την ανοχή των διαιτητών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόλις ένα φάουλ στα πρώτα 9,5 λεπτά και πέντε σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Το σκληρό παιχνίδι επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πάρουν τον έλεγχο και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση με τους Σλούκα, ΜακΚίσικ και Μπολομπόι έφτασαν τη διαφορά ως το +23 (49-26), μετρώντας 15/16 δίποντα. Ο Μπέικον ήταν αυτός που κράτησε όρθιο το «τριφύλλι», σκοράροντας με… αίμα 14 πόντους και χωρίς να έχει ούτε ένα κερδισμένο φάουλ.

Ο Αμερικανός χρεώθηκε με τρίτο φάουλ, 7’56’’ για το τέλος της τρίτης περιόδου κι αναγκάστηκε να αποσυρθεί στον πάγκο. Ουσιαστικά κάπου εκεί κάθε ελπίδα του Παναθηναϊκού για ανατροπή πήγε… στράφι, με τους «πράσινους» να μην δείχνουν καμία διάθεση να παλέψουν. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν αυτοματισμούς, ψυχολογία κι από τη στιγμή που άρχισαν να βάζουν τα τρίποντα, έφτασαν τη διαφορά ως το +31 (81-50 στο 32').

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο, Ντιφαλά, Βίλιους
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-26, 36-53, 50-73, 71-95
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ράντονιτς): Ουόλτερς 2, Λι 4, Παπαγιάννης 4, Ουίλιαμς 14 (2), Γ. Καλαϊτζάκης 5 (1), Μπέικον 30 (6τρ., 6ριμπ.), Πονίτκα 4 (1), Γκριγκόνις 4 (1), Γκουντάιτις 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 12 (2τρ., 6ασ.), Κάναν 17 (4), Λαρεντζάκης 5 (1τρ., 5ασ.), Φαλ 19 (9ριμπ., 5ασ.), Σλούκας 11 (1τρ., 6ασ.), Παπανικολάου 13 (5ριμπ.), Μπόλομποϊ 11 (6ριμπ.), Πίτερς (5ριμπ.), ΜακΚίσικ 7.