ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Ξανάγινε ο… αιμοδότης της Εθνικής ομάδας

Παναθηναϊκός: Ξανάγινε ο… αιμοδότης της Εθνικής ομάδας

Η στήριξη των Ελλήνων παικτών, ο εξαιρετικός μεταγραφικός σχεδιασμός που ενίσχυση σημαντικά το γαλανόλευκο στοιχείο, έχουν επαναφέρει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό στο ρόλο της «πηγής» λύσεων για την επίσημη αγαπημένη.

Η γνωστοποίηση της προεπιλογής για την Εθνική ομάδα του μπάσκετ, είναι μια ακόμη τρανή απόδειξη του τι σημαίνει Παναθηναϊκός για το συγκεκριμένο άθλημα. Οι «πράσινοι» ως η μεγάλη δύναμη της χώρας και φυσικά της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες, διατηρούν ως βασική τους αρχή και στοιχείο της «ταυτότητάς» τους, την εξέλιξη του ελληνικού ταλέντου. Ευεργετώντας με τον τρόπο αυτό και την Εθνική ομάδα.

Ειδικά σε μια εποχή που είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα έλλειψης λύσεων από Έλληνες παίκτες, το «τριφύλλι» έρχεται να γίνει ξανά ο πυλώνας που θα δώσει την απαιτούμενη ενέργεια στην επίσημη αγαπημένη. Χωρίς οι «πράσινοι» να ενεργούν σκεπτόμενοι το γεγονός πως αυτή τους η διαχρονική στάση και προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ, ούτε αναγνωρίζεται, ούτε εκτιμάται. Με εξαίρεση τους φιλάθλους φυσικά, οι οποίοι βλέπουν και καταλαβαίνουν.

Η σπουδαία μεταγραφή του Παναθηναϊκού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ συνολικά αυτό το καλοκαίρι, είναι Έλληνας (Κώστας Σλούκας). Στοιχείο που αναφέρουν πανευρωπαϊκά, το συζητούν σε όλες της άκρες της ηπείρου μας ακόμη και Αμερικανοί αθλητές που έχουν γνώση της Euroleague. Ακόμη κι αν ο έμπειρος γκαρντ αποφάσισε αυτό το καλοκαίρι να αποθεραπευτεί και να ξεκουραστεί γιατί το έχει ανάγκη μετά από χρόνια αδιάκοπης προσφοράς στην επίσημη αγαπημένη, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι βασικός αιμοδότης της Εθνικής ομάδας.

Στην προεπιλογή της γαλανόλευκης ενόψει προετοιμασίας για το Παγκόσμιο, βρίσκονται οι: Μωραϊτης, Καλαϊτζάκης Π., Παπαπέτρου, Μαντζούκας, Μήτογλου, Χουγκάζ, Κώστας Αντετοκούνμπο.

Επτά παίκτες με συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή. Παράλληλα, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι άλλοι τρεις που αγωνίζονταν μέχρι πριν μερικές εβδομάδες στο «τριφύλλι». Ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Δημήτρης Αγραβάνης και ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Δέκα αθλητές απ’ τους 22 που συνολικά έχουν κληθεί στην προεπιλογή. Κι αυτό μετά από μια κακή αγωνιστική περίοδο για τους «πράσινους». Οι οποίοι με εξαιρετικό σχεδιασμό, επένδυσαν στους Έλληνες και αυτό «καθρεφτίζεται» για πολλοστή φορά στην Εθνική που ετοιμάζεται για μια μεγάλη διοργάνωση.