ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός, Αταμάν: «Απολαμβάνουμε το γεμάτο γήπεδο, σαν να παίζουμε με 6 παίκτες στο παρκέ»

Παναθηναϊκός, Αταμάν: «Απολαμβάνουμε το γεμάτο γήπεδο, σαν να παίζουμε με 6 παίκτες στο παρκέ»
Intime

Τη σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό AKTOR το γεμάτο γήπεδο και η δυναμική παρουσία του κόσμου τόνισε ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του εν όψει της αναμέτρησης με τη Βαλένθια για την 10η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι Εργκίν Αταμάν και Μάριους Γκριγκόνις μίλησαν εν όψει της αυριανής (23/11, 21:15) εντός έδρας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού AKTOR με την Βαλένθια για την 10η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Ο προπονητής των πράσινων δήλωσε:

«Η Βαλένθια είναι μία πολύ καλή ομάδα, νέα που παίζει με μεγάλη σκληράδα. Είναι η καλύτερη ομάδα στο κομμάτι της άμυνας όσον αφορά την Euroleague μέχρι στιγμής. Οπότε, σίγουρα, θα είναι ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το πλεονέκτημα που μας δίνει η έδρα μας, όπως την προηγούμενη εβδομάδα. Να κρατήσουμε την σύνδεση με το κοινό μας, να παίξουμε σκληρά και σε τέτοιου είδους εντός έδρας αγώνες, χρειάζεται να βρεις τον κατάλληλο τρόπο να κερδίσεις. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να επικεντρωθούμε, από την πρώτη μέχρι την τελευταία κατοχή, στη νίκη. Η περασμένη εβδομάδα αποτελεί παρελθόν πλέον, ήταν μία καλή εβδομάδα για εμάς, αλλά στην Euroleague κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Ειδικά όταν αγωνίζεσαι στην έδρα σου».

Για τον τρόπο που αγωνίζεται η Βαλένθια, ο Αταμάν τόνισε: «Στην πραγματικότητα η Βαλένθια δεν είναι μία ομάδα που τρέχει πολύ. Τους αρέσει να ελέγχουν τον αγώνα με τον Τζόουνς. Έχουν πολύ καλούς παίκτες στη ρακέτα, όπως ο Ίνγκλις και ο Μπράντον Ντέιβις, ενώ και οι νεαροί παίκτες που διαθέτει πηγαίνουν πολύ για το επιθετικό ριμπάουντ, με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με κάθε έναν από τους παίκτες που βρίσκονται στο παρκέ».

Τέλος, για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο, είπε: «Νομίζω ότι όλοι διασκεδάζουν να βρίσκονται σε αυτό το γήπεδο, όπως αντίστοιχα η ομάδα απολαμβάνει να βλέπει το γήπεδο με πολύ κόσμο, να είναι ο έκτος μας παίκτης. Είναι σαν να παίζουμε με 6 παίκτες στο παρκέ. Ελπίζω ότι αύριο θα είναι το ίδιο! Η συνεργασία του κόσμου με την ομάδα είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη των μεγάλων μας στόχων».

Ο Μάριους Γκριγκόνις, από την πλευρά του, δήλωσε: «Είναι πρώτοι στην άμυνα και τελευταίοι στην επίθεση, οπότε πιστεύω δεν θα είναι ένα "όμορφο" παιχνίδι για τα μάτια του κόσμου. Θα υπάρχει αρκετή ένταση, οπότε θα δούμε πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας, αλλά σίγουρα περιμένω ένα δύσκολο ματς».

Για το στοιχείο που θα πρέπει να προσέξει περισσότερο η ομάδα, ο παίκτης των πρασίνων επεσήμανε: «Δεν έχω δει τη Βαλένθια να παίζει ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Κρις Τζόουνς ελέγχει τον αγώνα σε μεγάλο βαθμό και παίζουν με σκληράδα, καθώς έχουν τέτοιους παίκτες στο ρόστερ τους. Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό τόσο ψυχολογικά, όσο και στο παρκέ».

Όσο για τη δική του αυτοπεποίθηση παιχνίδι με το παιχνίδι τη φετινή σεζόν, ο Γκριγκόνις τόνισε: «Δεν ξέρω… Για να είμαι ειλικρινής, απλώς κάνω τη δουλειά μου. Ο προπονητής με αφήνει να παίξω και εγώ προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα, σε οτιδήποτε χρειάζεται εκείνη τη στιγμή. Αν αυτό είναι να παίξει άμυνα, είτε να γίνει ένα drive και να πασάρω την μπάλα. Αν αυτί βοηθάει την ομάδα να κερδίσει, τότε είμαι εντάξει! Προσπαθώ να έχω πάντα αυτοπεποίθηση, κάποιες φορές λειτουργεί, κάποιες όχι».

Τέλος, το μήνυμά του στους φιλάθλους, ήταν: «Ελάτε να διασκεδάσετε με το μπάσκετ και ελπίζω να έχετε μία τρομερή βραδιά και να πάρουμε τη νίκη»!