ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: «Είχαμε αποφασίσει με διοίκηση για ενίσχυση»

Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: «Είχαμε αποφασίσει με διοίκηση για ενίσχυση»
Intime

Euroleague: Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην ενίσχυση του ρόστερ μετά τις αποφάσεις της διοίκησης με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, όπως τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Γερμανία, το βράδυ της Παρασκευής (29/12) καθώς στις 21:00 αντιμετωπίζει την Άλμπα στο Βερολίνο για την 16η αγωνιστική της Euroleague. Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» αναχώρησε την Πέμπτη (28/12) και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την αναμέτρηση, αλλά και την παρουσία στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας κόουτς μίλησε για:

Τον αγώνα με την Άλμπα: «Να συγκεντρωθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού που είναι παρόμοιες με τη Βιλερμπάν. Είναι ένα παιχνίδι που αν χάσεις είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά για να το κερδίσεις απαιτεί προσπάθεια μεγάλη, καλή εμφάνιση. Αποδείχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα πως η Άλμπα μπορεί να κερδίσει, γύρισαν οι τραυματίες, παίζει ο Ματ Τόμας και ο Στέρλινγκ Μπράουν. Είναι μια καλή ομάδα και χρειάζεται να παίξεις καλά για να την κερδίσεις».

Τη γερμανική ομάδα: «Η EuroLeague είναι μια διοργάνωση που κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει και να αφήσει κανένα παιχνίδι. Συγκεντρώνει τα φώτα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και πέρσι το ίδιο συνέβη με την Άλμπα αλλά στο τέλος της χρονιάς έκανε πολύ σημαντικές νίκες. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να έχουμε σεβασμό στον τρόπο που παίζουν. Είναι πρωταθλητές, παίζουν street μπάσκετ τα τελευταία χρόνια με τον ίδιο προπονητή, είναι η πρώτη ομάδα στα κλεψίματα. Πρέπει να προστατεύσουμε την μπάλα για να μη δεχτούμε πόντους στο τρανζίσιον, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε σοβαροί, να παίξουμε όπως πρέπει σε ένα τέτοιο ματς».

Την παρουσία της ομάδας του στον πρώτο γύρο: «Ακόμα και πέρσι που τερματίσαμε πρώτοι, στον 1ο γύρο είχαμε 11-7. Θέλω να πω ότι όλοι χάνουν και συστηματικά. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, πάντα θα μπορούσαμε να είχαμε κάτι πιο καλό, χάσαμε 2-3 ματς στον πόντο και πιθανότατα ίσως ο δικός μας χειρισμός, παικτών και προπονητών, η τύχη και η έλλειψη προετοιμασίας. Αυτήν τη στιγμή είμαστε πιο γεμάτοι με τις προσθήκες, το είχαμε συναποφασίσει με τη διοίκηση να δούμε τι χρειάζεται η ομάδα και να ενισχυθούμε όταν πρέπει. Το έχουμε κάνει σε καλό βαθμό και θέλουμε να κάνουμε καλύτερο 2ο γύρο, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες».

Τον Πετρούσεφ: «Κάθε μέρα που περνάει είναι προς όφελός του και δικό μας, αισθάνεται πιο άνετα με το σύστημά μας».

Κάνααν: «Παιχνίδια σαν και αυτά είναι παγίδες»

Δηλώσεις κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την Γερμανία έκανε και ο Αϊζάια Κάνααν. Ο Αμερικάνος μίλησε για:

Τον αγώνα με την Άλμπα: «Κάποιες φορές παιχνίδια σαν και αυτά είναι παγίδες. Εμείς δε θέλουμε να πέσουμε στην παγίδα. Καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και πρέπει απλώς να πάμε εκεί και να κάνουμε αυτά που χρειάζεται για τη νίκη».

Την αποτίμηση του 1ου γύρου: «Ξέραμε πως η χρονιά θα είναι δύσκολη. Η EuroLeague είναι δύσκολη, υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες και κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Θα υπάρξουν πάνω και κάτω και προφανώς υπάρχουν παιχνίδια στα οποία θέλαμε να είχαμε πάρει τη νίκη, αλλά είναι μέρος του μπάσκετ. Εμείς απλώς πρέπει να μάθουμε αυτά και να προχωράμε χωρίς να επιτρέψουμε αυτά που έγιναν να ξανασυμβούν».

Τις προσθήκες και την πληρότητα του Ολυμπιακού: «Εμείς προσπαθούμε να τους εντάξουμε σε αυτά που ήδη κάνουμε. Είναι μεγάλη σεζόν και χρειαζόμαστε κορμιά, να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και στην ίδια σελίδα».

Σχετικές ειδήσεις