ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League: Συγκλονιστικές σκηνές στον αγώνα της Νάπολι για τον Μαραντόνα

Europa League: Συγκλονιστικές σκηνές στον αγώνα της Νάπολι για τον Μαραντόνα
AP Images

Europa League: Η Νάπολι τίμησε τον Ντιέγκο Μαραντόνα πριν από τον αγώνα με τη Ριέκα για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Φανέλες με τον αριθμό 10 και το όνομά του φόρεσε όλη η ομάδα που αγωνίστηκε με μαύρα περιβραχιόνια.

Αν υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο, εκτός Αργεντινής, όπου ο Ντιέγκο Μαραντόνα θα μπορούσε να αισθάνεται Θεός αυτό δεν είναι άλλο από τη Νάπολη. Γενικότερα ο «Ντιεγκίτο» ήταν μύθος για όλο τον πλανήτη, αλλά στον ιταλικό Νότο θα είναι πάντα κάτι παραπάνω.

Ο λόγος γνωστός. Από το καλοκαίρι του 1984 μέχρι και το 1991 όταν και άρχισαν τα προβλήματα με τα ναρκωτικά και ξεκίνησε η παρακμή του, ο Μαραντόνα πήρε τη Νάπολι από τη ζώνη του υποβιβασμού, την έκανε πρωταθλήτρια και της χάρισε ακόμα και ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Πάνω από 7.000 παιδιά στην πόλη βαφτίστηκαν «Ντιέγκο Αρμάντο» για χάρη του και όπως ήταν λογικό οι «παρτενοπέι» τον τίμησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πέρα από τη μετονομασία του γηπέδου «Σαν Πάολο» σε «Γήπεδο Ντιέγκο Μαραντόνα», η Νάπολι έκανε μια σειρά από τιμές στη μνήμη του «Πίμπε ντ’ Όρο» πριν από τον αγώνα της Πέμπτης με τη Ριέκα για το Europa League.

Στα μάτριξ έπαιζε παντού η μορφή του, ενώ στα μεγάφωνα του γηπέδου ακούστηκε και το τραγούδι «Life is Life», με το οποίο είχε χαρίσει το πιο μυθικό ζέσταμα όλων των εποχών το 1989 στο Μόναχο πριν τον ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA με τη Μπάγερν Μονάχου.

Όλη η ομάδα της Νάπολι εμφανίστηκε στο γήπεδο με φανέλες που είχαν τον αριθμό 10 και το όνομα Μαραντόνα, φορούσαν όλοι μαύρα περιβραχιόνια ενώ τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πριν από τη σέντρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία Μαραντόνα LIVE: Επεισόδια και χάος στην Αργεντινή – Σταμάτησε το λαϊκό προσκύνημα