ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Η μοναδική «μάχη» στην κορυφή!

Super League: Η μοναδική «μάχη» στην κορυφή!

Super League: Το ενδιαφέρον της 4ης θέσης που είναι το μόνο που έχει να μας προσφέρει το Πρωτάθλημα πλέον…

Μονοψήφιος αριθμός αγωνιστικών μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος. Εν συνεχεία οι 6 πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν στη διαδικασία των πλέι οφ της Super League.

Έτσι όπως κυλούν τα πράγματα κι αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά, το ενδιαφέρον θα εστιάζεται σε μία και μόνη «μάχη»: Αυτή της τελευταίας θέσης που ίσως να οδηγεί στην Ευρώπη. Της 4ης του Πρωταθλήματος.

Η κορυφή μοιάζει να ξεκαθαρίζει όπως δείχνει να πηγαίνει το πράγμα με τον Ολυμπιακό να έχει ξεμακρύνει. Η 2η και 3η θέση δεν προσφέρει κάτι στην πραγματικότητα, οπότε είναι απλά και μόνο γόητρο.

Μένει λοιπόν η 4η θέση. Κι αυτή η «μάχη» θα υπάρχει αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει να παίρνει νίκες και διατηρηθεί κοντά στον Άρη όπως όλα δείχνουν, ή σε κάποια άλλη απ’ τις ομάδες που είναι πιο πάνω (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Αυτή τη στιγμή ο Άρης είναι στο +5 απ’ το «τριφύλλι».

Πολλά θα κριθούν τις ερχόμενες τρεις αγωνιστικές, που θα καθορίσουν το πώς θα μπουν οι ομάδες στην τελική ευθεία του Πρωταθλήματος και στα μεγάλα ματς που έχουν να δώσουν αμφότερες.

Στην τριάδα των αγώνων που ακολουθεί, ο Άρης πηγαίνει στη Ριζούπολη για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα, φιλοξενεί την ΑΕΛ και πηγαίνει στην Τρίπολη για το ματς με τον Αστέρα (λίγες μέρες μετά το αντίστοιχο παιχνίδι Κυπέλλου). Όσο για τον Παναθηναϊκό που δεν έχει κόπωση λόγω Κυπέλλου, οι τρεις ερχόμενες αγωνιστικές έχουν κατά σειρά: ΟΦΗ εντός, Βόλο εκτός, Λαμία εντός.

Αν σε αυτό το σύντομο διάστημα, η διαφορά έχει μειωθεί κι άλλο, τότε θα έχει καλυφθεί πλήρως το ψυχολογικό αβαντάζ που έχει εδώ και καιρό ο Άρης. Με αποτέλεσμα να πάμε σε ένα φινάλε για… γερά νεύρα. Αν πάλι διατηρηθεί αυτό το +5 ή ακόμη περισσότερο αν μεγαλώσει, τότε η κατάσταση δε θα είναι εύκολο να ανατραπεί.

Θυμίζουμε πως στην τελική ευθεία του Πρωταθλήματος υπάρχει η τριάδα των μεγάλων αγώνων για τις δύο ομάδες. Δηλαδή τα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Με τον Άρη να έχει και τις τρεις αυτές ομάδες μακριά απ’ την έδρα του, ενώ ο Παναθηναϊκός θα τις υποδεχτεί στη Λεωφόρο.

Σε επίπεδο Πρωταθλήματος και συγκεκριμένα κορυφής, η 4η θέση μοιάζει να είναι η μοναδική που θα έχει ενδιαφέρον. Όπως συνέβη και την περασμένη σεζόν όπου το ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο για τη 2η θέση (τότε οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

'Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας