ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Qatar 2022: «Καζάνι» που βράζει το ποδόσφαιρο!

Qatar 2022: «Καζάνι» που βράζει το ποδόσφαιρο!

Qatar 2022: Οι αντιδράσεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και στη FIFA επικρατεί έντονη ανησυχία!

Η πρώτη διακοπή Πρωταθλημάτων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φέρνει στον… αφρό το πώς βιώνει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο όλες τις πληροφορίες που έρχονται γύρω απ’ τη διοργάνωση Qatar 2022. Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει χειμώνα για να εξυπηρετηθεί η χώρα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί.

Η FIFA… μετράει τις πληγές της αναφορικά με τα διάφορα σκάνδαλα που ήρθαν πριν καιρό στο φως της δημοσιότητας, γύρω απ’ το πώς δόθηκε η συγκεκριμένη διοργάνωση στη χώρα αυτή. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η αποκάλυψε του Guardian πριν περίπου ένα μήνα, έχει «παγώσει» τους πάντες!

Όπως ανέφερε η Αγγλική εφημερίδα, υπάρχουν τουλάχιστον 6.500 θάνατοι μεταναστών-εργατών που πήγαν στο Κατάρ για να εργαστούν στην κατασκευή των γηπέδων και όσων χρειάζεται η χώρα για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η σοκαριστική αυτή αποκάλυψη, παρότι ήταν γνωστό πως υπάρχουν θάνατοι, έχει φέρει θύελλα αντιδράσεων. Που πλέον δεν είναι μόνο από οπαδούς. Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν έβλεπε θετικά μια τέτοια διοργάνωση μέσα στο χειμώνα, όμως η σταγόνα που… ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι τραγικές αυτές πληροφορίες.

Ήδη πολλοί αθλητές έχουν αρχίσει να αντιδρούν. Γίνονται ερωτήσεις σε ποδοσφαιριστές… πρώτης γραμμής κι αυτοί δε φοβούνται να δηλώσουν την αντίθεσή τους με το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Μάλιστα στους πρώτες αγώνες των προκριματικών στην Ευρωπαϊκή ζώνη, δύο σημαντικές Εθνικές αντέδρασαν ευθέως! Πρώτη ήταν η Νορβηγία, που στο παιχνίδι της με την Ισλανδία οι παίκτες της φόρεσαν μπλουζάκια που απαιτούσαν ανθρώπινα δικαιώματα εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων! Κι αν η Νορβηγία δε σας… γεμίζει το μάτι, απλά θυμηθείτε πως εκεί αγωνίζεται το κορυφαίο ταλέντο στον πλανήτη, ο Έρλινγκ Χάλαντ!

Μία μέρα αργότερα, η αντίδραση έφτασε σε μία απ’ τις κορυφαίες δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Οι παίκτες της Εθνικής Γερμανίας φόρεσαν μπλουζάκια που σχημάτιζαν τις λέξεις «human rights», δηλαδή ανθρώπινα δικαιώματα!

Αρχίζουν οι αντιδράσεις και λαμβάνουν μορφή… χιονοστιβάδα. Στη FIFA η ανησυχία είναι έντονη, καθώς πέρα απ’ τις ίδιες τις αντιδράσεις, είναι σημαντικό πως αυτές προέρχονται από σημαντικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίας, όπως της Γερμανίας και της Νορβηγίας. Διότι ναι μεν οι παίκτες θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, αλλά η αλήθεια είναι πως και οι ίδιες οι ομοσπονδίες δεν έκαναν κάτι για να τους σταματήσουν!

Η FIFA όταν πρόκειται για ομοσπονδίες χωρών και μάλιστα τόσο ισχυρές, λαμβάνει σοβαρά τις κινήσεις και τις αντιδράσεις. Ή για να το θέσουμε καλύτερα… τη λούζει κρύος ιδρώτας. Οι πάντες πιστεύουν πως οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν και θα είναι ακόμη εντονότερες. Που μπορεί να οδηγήσει όλο αυτό, κανείς δε γνωρίζει.

Η αλήθεια, όμως, είναι μία. Καμία Εθνική ομάδα και κυρίως ελάχιστοι ποδοσφαιριστές απ’ τους πρωτοκλασάτους, δεν βλέπουν με καλό μάτι το Κατάρ αναφορικά με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το χειμώνα του 2022. Πολλοί, λοιπόν, πιστεύουν πως δεν είναι μακριά η ανακοίνωση κάποιων παικτών πως δε θα δεχτούν να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν καταπατηθεί! Εκεί δε θα μιλάμε για αντιδράσεις, αλλά για… σεισμό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Έτσι θα πάμε στα χωριά μας - Τα κριτήρια που θα κρίνουν την «έξοδο»