ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Επίσημο! Αποσύρθηκε η Μάντσεστερ Σίτι - Χαιρέτησε την απόφαση η UEFA

European Super League: Επίσημο! Αποσύρθηκε η Μάντσεστερ Σίτι - Χαιρέτησε την απόφαση η UEFA

European Super League: Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε επίσημα την απόσυρση της από την νεοσύστατη λίγκα.

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την European Super League κι όπως φαίνεται δεν θα είναι η μοναδική που θα το πράξει.

Η πίεση που προκάλεσαν οι οπαδοί, ειδικά των αγγλικών ομάδων, ήταν μεγάλη κι ανάγκασε τους συλλόγους να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Επίσης, η ξεκάθαρη θέση του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζονσον δεν τους άφησε και πολλά περιθώρια. Κάπως έτσι ήρθε και το... πρώτο αίμα.

«Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαιώνει πως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποχωρήσει από το European Super League», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά τη γνωστοποίηση της είδησης έγραψε το λιτό, αλλά άκρως κατανοητό «Εντάξει, αντίο».

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με προσωπική του δήλωση, χαιρέτησε την απόφαση της Μάντσεστερ Σίτι να αποχωρήσει από την European Super League. «Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι στην Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια. Θέλει κουράγιο να παραδεχθείς ένα λάθος, αλλά ποτέ δεν αμφέβαλα ότι είχαν την ικανότητα και την κοινή λογική να πάρουν αυτή την απόφαση. Η Σίτι είναι ένας πραγματικός παράγοντας για το παιχνίδι», ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.789 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 87 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 847 οι διασωληνωμένοι