ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θλίψη: Πέθανε ο κορυφαίος διαιτητής, Σάντορ Πουλ – Είχε σφυρίξει σε τελικούς Μουντιάλ και CL

Σάντορ Πουλ

Μια σπουδαία μορφή του ποδοσφαίρου, ο Σάντορ Πουλ, έφυγε από τη ζωή, όπως γνωστοποίησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουγγαρίας.

Ο παλαίμαχος διαιτητής, Σάντορ Πουλ, ήταν ένας εκ των κορυφαίων στην ιστορία κι είχε διευθύνει ορισμένους από τους κορυφαίους τελικούς. Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών.

Ο Πουλ ήταν διαιτητής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1994, όταν η Βραζιλία νίκησε στα πέναλτι την Ιταλία, αλλά και σε εκείνον του Champions League το 1997 ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Γιουβέντους.

Σάντορ Πουλ
Μια σπουδαία μορφή του ποδοσφαίρου, ο Σάντορ Πουλ, έφυγε από τη ζωή, όπως γνωστοποίησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουγγαρίας.szovetseg.mlsz.hu

Επίσης, είχε αναδειχθεί ως ο καλύτερος ρέφερι του κόσμου για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές (1994-1997) από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουγγαρίας υπενθύμισε ότι ο Σάντορ Πουλ ξεκίνησε την καριέρα του ως διαιτητής το 1984, αποκαλώντας τον «μεγάλο ταλέντο». Τα τελευταία χρόνια είχε εργαστεί ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ομοσπονδίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κορινθία: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο - Εκκενώνονται οικισμοί, κάηκαν σπίτια