ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Τα Σκόπια άφησαν εκτός Μουντιάλ την Ιταλία! – Όλα τα highlights

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022
AP Images

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Τα Σκόπια έκαναν τη μεγάλη έκπληξη στο Παλέρμο, νίκησαν 1-0 την Ιταλία και την άφησαν εκτός τελικής φάσης σε δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ!  

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της πέτυχε η γειτονική μας χώρα, η οποία μετά την παρθενική της συμμετοχή σε Euro, μπορεί να ονειρεύεται ότι θα βρεθεί και σε τελική φάση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οι Σκοπιανοί, οι οποίοι είχαν νικήσει στα προκριματικά και στη Γερμανία, με γκολ του Τραϊκόβσκι στο 92ο λεπτό σόκαραν τους Ιταλούς, οι οποίοι θα δουν από την τηλεόραση δεύτερο σερί Μουντιάλ!

Τα Σκόπια θα πάνε στην Πορτογαλία, όπου την Τρίτη (29/3) θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Κατάρ κόντρα στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Πορτογάλοι δυσκολεύτηκαν αλλά κατάφεραν να νικήσουν 3-1 την Τουρκία και πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό στο «μονοπάτι» της. Οι παίκτες του Σάντος προηγήθηκαν 2-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν κι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν λίγο πριν το φινάλε, αλλά ο Γιλμάζ αστόχησε σε πέναλτι στο 85ο λεπτό. Ο Νούνιες «κλείδωσε» την πρόκριση στο 94’.

Η Ουαλία έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Αυστρίας και «φλερτάρει» με τη δεύτερη συμμετοχή της και πρώτη μετά το 1958(!) σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, στέλνοντας την στον τελικό στο δικό της «μονοπάτι». Οι Ουαλοί θα περιμένουν στο «σπίτι» τους, τον νικητή του ΣκωτίαΟυκρανία, το οποίο αναβλήθηκε λόγω του πολέμου.

Η Σουηδία, με γκολ του Κουάισον στο 110’, λύγισε (1-0) στην παράταση την Τσεχία στη Στοκχόλμη και την Τρίτη (29/3) θα διεκδικήσει στην έδρα της Πολωνίας, το εισιτήριο για την τελική φάση. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πήρε απευθείας την πρόκριση για τον τελικό στο «μονοπάτι» της, λόγω της αποβολής της Ρωσίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ»

Πέμπτη (24/3) - Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 21:45

  1. Πορτογαλία - Τουρκία 3-1
  2. Ιταλία - Σκόπια 0-1
  3. Σουηδία - Τσεχία 1-0 παρ. (0-0 κ.α.)
  4. Ουαλία - Αυστρία 2-1
  5. Σκωτία – Ουκρανία (αναβλήθηκε)

Τρίτη 29/3

  1. Πολωνία - Σουηδία
  2. Πορτογαλία - Σκόπια
  3. Ουαλία - Νικητής 5

ΤΑ HIGHLIGHTS

Πορτογαλία-Τουρκία 2-1 (15' Οτάβιο, 42' Ζότα - 65' Γιλμάζ)

Ιταλία - Σκόπια 0-1 (90'+2 Τραϊκόφσκι)

Ουαλία-Αυστρία 2-1 (25', 51' Μπέιλ - 65' αυτ. Ντέιβις)

Σουηδία-Τσεχία 1-0 παρ. (0-0 κ.α.) (110' Κουάισον)

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οριστικά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία αρνούνται να παίξουν στη Ρωσία