ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναθηναϊκός «αποχαιρέτησε» τον Ίβιτσα Όσιμ: «Σπουδαίος άνθρωπος, άφησε το στίγμα του»

Ίβιτσα Όσιμ
Intime

Παναθηναϊκός: Ο Ίβιτσα Όσιμ πέθανε σε ηλικία 81 ετών, με το «τριφύλλι» να αποχαιρετά τον άλλοτε προπονητή του.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσε που εξέδωσε, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Βόσνιος άφησε το στίγμα του στην ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «πράσινων»

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχαιρετάει με οδύνη τον Ίβιτσα Όσιμ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Ο εκλιπών διατέλεσε προπονητής του Τριφυλλιού από το καλοκαίρι του 1992 έως τα μέσα Μαρτίου του 1994. Υπό την καθοδήγηση του Όσιμ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 1992-1993 και το Σούπερ Καπ Ελλάδας τον Αύγουστο του 1993. Ένας σπουδαίος άνθρωπος του ποδοσφαίρου με γνώσεις, ο οποίος άφησε το στίγμα του στον Παναθηναϊκό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

«Η μπάλα είναι πόρνη»

Ο Όσιμ διαδέχθηκε το 1992 τον Βασίλη Δανιήλ στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, όπου έμεινε για σεζόν δύο χρόνια, δίνοντας στη συνέχεια τη θέση του στον Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Στην Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου (βλ. 1993), με τους «πράσινους» να κερδίζουν 1-0 τον Ολυμπιακό στον τελικό. Γενικότερα, η παρουσία του στη χώρα μας ήταν «δυναμική» κι άφησε μια από τις πιο ιστορικές ατάκες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το «η μπάλα είναι πόρνη» που είχε πει σε μια συνέντευξη Τύπου έμεινε στην ιστορία και μνημονεύεται ακόμα.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο εμβληματικός Ίβιτσα Όσιμ - Η ατάκα του που έμεινε στην ιστορία